"Hakan Čalhanoglu"
"Hakan Čalhanoglu"

Pirlu se drma tron: Čalhanoglu je najtalentovaniji izvođač slobodnjaka u Evropi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.12.14. | 20:39

Turčin je ove sezone postigao već tri gola iz slobodnih udaraca u prvenstvu, a tek mu je 20 godina

Hakan ČalhanogluItalijanski virtuoz Andrea Pirlo je nekrunisani kralj slobodnih udaraca u Evropi, ali u laboratorijama Bajera u Leverkuzenu se stvara igrač koji bi mogao da mu prodrma tron i već je izneo kandidaturu da postane njegov naslednik - Hakan Čalhanoglu.

Turski fudbaler je golom iz slobodnjaka protiv Kelna ovog vikenda podigao svoj golgeterski učinak na tri gola u prvenstvu – a sva tri je postigao preko živog zida i prvi je po tom parametru u Bundesligi! Ništa novo za njega pošto je 20-godišnjak i na kraju prošle sezone - kada je igrao za Hamburger - bio prvi sa pet golova iz slobodnih udaraca.

Izabrane vesti

Krajem oktobra je iz situacije iz koje bi većina igrača centrirala zakucao loptu u gornji desni ugao Šalkeovog gola.

Prvi gol ove sezone je takođe postigao na isti način – protiv Verdera Bremena.

Gol koji ga je proslavio i po kojem će ga pamtiti je postigao protiv Borusije iz Dortmunda još prošle sezone i to sa oko 40 metara, a Roman Vajdenfeler sigurno i dalje ima noćne more sa Turčinom u glavnoj ulozi.

Pogodak protiv Milionera nije jedini koji je vezista postigao iz ogromne udaljenosti, i igrači Volfsburga su zapamtili artiljerca rođenog u Manhajmu.

Kako i sam kaže, specijalnost mu je gađanje gornjeg desnog ugla gola, a osim tehnike u desnoj nozi ima i ozbiljan dinamit.

Ključ je u konstantnom usavršavanju tvrdi Čalhanoglu.
„Ne znam koliko slobodnjaka izvedem na treninzima, ali je broj veliki. Uvek vežbam kako ne bih izgubio osećaj. Kada postignem gol iz slobodnjaka na utakmici to je nagrada za mene“, objasnio je vezista, a Turcima ostaje da žale što zbog previranja u svlačionici reprezentacije ovakav talenat ne dobija šansu.

Sve je manje fudbalera zbog kojih se igrači u živom zidu osećaju beskorisnim, a golmani ostaju ukopani i ako Čalhanoglu ovako nastavi ne samo da će nadmašiti Pirla u ovoj kategoriji, već možda i dostigne nivo najboljeg izvođača slobodnjaka u poslednjih 15 godina Žuninja Pernambukana.

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrea PirloBajer LeverkuzenEvropaHakan ČalhanogluNemackaslobodnjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara