"OFK Beograd"
"OFK Beograd"

PIJACA U SRBIJI: Na Karaburmi kao na železničkoj stanici, Novi Pazar čeka odgovor Maradone

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.13. | 17:56

Jagodina dovela napadača Pešića iz Šerifa, a Javor Sotirovića

OFK BeogradFiniš prelaznog roka, što se tiče Srbije, i te kako je zanimljiv. Migracija je najviše vidljiva u OFK Beogradu. Desni bek Marko Petković, posle velikog obrta, izigrao je Partizan i završio u Crvenoj zvezdi, gde je danas i zvanično predstavljen na “Marakani”. Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Marko Pavlovski, zahvaljujući odličnim igrama u Litvaniji i osvajanjem titule šampiona Evrope, otišao je u Porto. Pavlovski će do maja 2014. igrati kao pozajmljen fudbaler Romantičara, a po završetku aktuelnog prvenstva potpisaće ugovor sa Zmajevima do 2018. I napadač Ivica Jovanović napustio je Karaburmu i pojačao Radnički iz Niša. S druge strane, na Omladinskom stadionu treniraju bivši vezista Zvezde Marko Perović i nekadašnji defanzivac Železnika i Rada Stevan Bates.
“Treniram sa OFK Beogradom i čekam inostrani transfer. Ukoliko se za dva, tri dana ne poklope kockice potpisaću za Romantičare na godinu dana sa opcijom da mogu da ih napustim već na zimu u slučaju ponude”, rekao je Perović za MOZZART Sport.

Za razliku od njih dvojice, bivši napadač nekoliko srpskih klubova, Rida, Paderborna… Jovan Damjanović već je potpisao pristupnicu za OFK Beograd.

Jagodina je rešila gorući problem u špicu napada posle odlaska Popaja Stojanovića. Ćurani su angažovali Aleksandra Pešića iz moldavskog Šerifa, koji će praktično debitovati na našim terenima pošto je karijeru započeo u OFI sa Krita..  

Iskusni štoper Nino Pekarić, koji je trenirao sa Hajdukom iz Kule i Vojvodinom, završio je u Novom Pazaru. Inače, danas ističe rok Maradoni junioru, Dijegu Singaru, koji bi trebalo da Novopazarcima saopšti odluku da li će igrati na stadionu kraj Jošanice.

Vuk Sotirović je postao novi igrač Javora. Sotirović igra na poziciji napadača, došao je iz kiparskog  Nea Salamisa iz Amohostosa. U sezoni 2009/2010 je delio peto mesto na listi strelaca u Ekstraklasi (prvoj ligi Poljske) sa devet postignutih golova, dok je igrao za Jageloniju.

U Radu žele da prodaju Uroša Đurđevića, ostaje da se vidi da li završiti u Zvezdi ili Partizanu. Sudeći prema sportskom direktoru crveno-belih Zoranu Stojadinoviću, zakasnili su sa Đurđevićem i trenutno im nije potreban. Valjda će to iskoristiti Partizan… Do tada na Banjicu je stigao jedan Brazilac na probu. U pitanju je Velington, koji ima 23 godine i igra na poziciji štopera, a prethodna dva meseca trenirao je u holandskom Tventeu.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

FK Crvena zvezdaJagodinaJavorOFK Beogradprelazni rok 2013Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara