"Danilčetu je najlepše sa čika Doktorom"
"Danilčetu je najlepše sa čika Doktorom"

Petrući se na Le Manu borio sa ličnim demonima

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.05.16. | 13:20

Posle četiri propuštene Moto GP runde Petrući se na Le Manu izborio sa vlastitim strahom i dokazao kako je teška povreda prošlost u njegovom životu

Danilčetu je najlepše sa čika DoktoromBrigu i znoj sa čela Danila Petrćija u Le Manu niko sem članova Pramak Dukati tima nije mogao da razume, ali ni da se njom da se bavi. Posle svega Petrući je u dobrom ritmu savladao sopstvenu psihičku barijeru i kroz cilj prošao kao sedmoplasirani vozač. Tako se na kraju ispostavilo da je Dukatijev motociklista dobio vlastitu bitku sa „demonom“ u sebi koji mu je govorio da nema snage za opstanak na stazi koji je duži od jednog kruga.  

„Imao sam sreće, jer je bilo jako teško ostati na motociklu. Bio je to naporan vikend uoči koga mi se svašta motalo po glavi. U četvrtak sam čak mislio kako u petak neću izdržati više od jednog kruga. Ma ne mogu više, i to mi je bukvalno odzvanjalo u glavi“, rekao je mladi Danilo Petrući, oslobođen od vlastitog straha koji je izazvala takmičarska pauza.

Izabrane vesti

Petrući se oslobodio straha i dočepao brzinePosle svega imao je toliko elana da se preko svog Tvitera zahvali svim vozačima uz vickast komentar, kako nije znao da je toliko lep.

Kada je sve prošlo, Dukatijevom vozaču je pao kamen sa srca, jer pauza zbog povrede nije bila mala, a oporavak nimalo lak. Njegove ambicije su zbog dobre vožnje u Francuskoj sve više, pa je realno očekivati da se Petrući u toku sezone konstantno nalazi u prvih deset, ako ne i prvih pet takmičara u poretku.  

Piše: Miloš Milić

(Foto: Action Images)


tagovi

Moto gpdanilo Petrući

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara