"Ola Tojvonen"
"Ola Tojvonen"

Petogodišnji plan za propast: Uzalud Bašin gol, Tojvonen gurnuo Lil u duboki kanal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.16. | 20:51

Tuluz slavio sa 2:1

Ola TojvonenPrvi put posle punih deset godina. Tuluz je slavio u Lilu. I francuskog šampiona iz 2011. godine poslao u nokdaun. Ola Tojvonen se probudio u zlo vreme i sa dva gola domaćem timu naneo treći uzastopni poraz - 2:1 koji bi mogao da ga gurne i u zonu ispadanja.

Utešni gol za Lil postigao je crnogorski reprezentativac Marko Baša, delom krivac za prvi Tojvonenov gol, ali ništa to nije značilo Frederiku Antonetiju, nervoznom treneru poraženog tima koga je sudija još u prvom poluvremenu poslale na tribine.

Izabrane vesti

Prvi gol Tuluza je pao pošto je Šveđanin lako nasamario Bašu, da bi ovaj fatalni udarac bio zadatak u 78. minutu, kada je Lil krenuo po sva tri boda. Vratilo mu se kao bumerang. Senegalac Junus Sankar uputio je rizičan pas, a 19-godišnji štoper Isa Diop ukrao tu loptu i u bekovskom maniru istrčao brzu kontru. Dupli pas sa Tojvonenom i sigurna egzekucija iskusnog švedskog napadača.

Ekipa Paskala Duprea - Dušan Veškovac i Pavle Ninkov nisu bili u konkurenciji za tim - barem privremeno se uspela na drugo mesto na tabeli. Kad je Dupre stigao marta ove godine jedini zadatak je bio da sačuva tim u eliti. U 16 utakmica pod njegovim vođstvom samo tri poraza Tuluza uz osam pobeda i pet remija. U Lilu bez kapitena Martina Brajtvajta koji se povredio na zagrevanju.

Liga 1, šesto kolo:

Lil - Tuluz 1:2 (1:1)
/Baša 34 - Tojvonen 12, 78/

21.00: Pari Sen Žermen - Dižon

Sreda:

19.00: Nica - Monako
19.00: Olimpik Lion - Monpelje
19.00: Anže - Kaen
19.00: Bastija - Nansi
19.00: Nant - Sent Etjen
19.00: Gengan - Lorijan
19.00: Mec - Bordo
19.00: Ren - Olimpik Marselj

(FOTO: Action Images)


tagovi

TuluzOla TojvonenMarko BašaLilLiga 1Isa DiopFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara