"Slavlje posle gola Bleza Matuidija"
"Slavlje posle gola Bleza Matuidija"

Petlovi podivljali: Osmica u mreži Jamajke! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.06.14. | 22:45

Karim Benzema briljirao sa dva gola i dve asistencije. Povreda Debušija za novu brigu Dešana

Slavlje posle gola Bleza MatuidijaNije Jamajka pravo merilo, ali ono što je Francuska prikazala u nedelju uveče u Lilu Didijeu Dešanu daje za pravo da misli, ne samo da se Trikolorima neće ponoviti debakl iz 2010, već da bi mogli da u Brazilu odu zaista daleko. Možda i do samog kraja? Na kraju 8:0, iako je su Jamajčani mogli da izgube i sa mnogo većom razlikom.

Isti oni Jamajčani koje je Srbija, doduše bez ikakvog motiva, savladala tek sa 2:1.

Izabrane vesti

U Lilu, u kojem je reprezentacija Francuske igrala prvi put posle tačno 100 godina, Rege Bojsi nisu znali gde je levo. Duvalo je sa svih strana, pošto su se galski Petlovi razleteli po terenu i igrali kao da je finale u pitanju. Kao da su želeli da pokažu da mogu i bez Franka Riberija, koji će zbog povrede propustiti Mundijal.

A da mogu – mogu. Posebno kada se raspucaju, a setimo se da je realizacija bila njihova najveća boljka pre četiri godine kada su na tri utakmice u Južnoj Africi postigli samo gol.

Protiv Jamajke, Francuzi su tukli iz svih oružja, pogađali su Joan Kabaj, Blez Matuidi (2), Olivije Žiru, Antoan Grizman (2), dok je Karim Benzema sa dva gola (i to kakva) i dve asistencije potvrdio da igra u životnoj formi.

Svaka čast Švajcarskoj, Ekvadoru i Hondurasu.. Zna se ko je najmoćniji tim u Grupi E. Samo da svlačionica, što je često umelo da joj se desi, ponovo ne eksplodira baš kada ne treba.

Jedina loša vest za selektora Dešana jeste povreda desnog beka Njukasla Metjua Debušija. Već su se pojavile i informacije da bi on mogao da otpadne sa spiska, ali sve je to još u domenu glasina. Nadamo se da će tako i ostati.

Bez obzira na to, utisak je da Francuzi putuju u Brazir u verovatnoj najboljoj formi od svih učesnika planetarne smotre. Deluju moćno. Baš moćno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalOlivije ŽiruMetju DebušiKarim BenzemaFrancuskaBrazil2014Blez MatuidiBrazil2014E

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara