""
""

Petarda Crnogoraca! Tumbini Sokolovi raširili krila, Rumunija silna u Jerevanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 20:06

Pravi test crnogorska selekcija imaće za tri dana kada ih čeka gostovanje reprezentaciji Danske u Kopenhagenu

Crna Gora je pokazala moć! Sokolovi su u Podgorici pregazili selekciju Kazahstana sa 5:0 u drugom kolu E grupe kvalifikacija za Svetsko prvestvo 2018. godine i pokazali da bi mogli da igraju važnu ulogu u ovom ciklusu.

Izabrane vesti

Ekipa Ljubiše Tumbakovića pružila je zaista sjajnu partiju, dominirala je u svim segmentima igre i razgalila navijače koji baš i nisu do poslednjeg mesta popunili stadion Pod Goricom.

Naravno, ne može meč sa Kazahstanom baš da bude parametar snage neke ekipe, ali ipak se radi o rivalu koji je umeo u prošlosti da zagorča život mnogo većima i jačima od Crne Gore.

Drugo poluvreme svakako je bilo mnogo zanimljivije od prvog dela utakmice u kojem su navijači mogli da vide samog ol nekadašnjeg štopera Partizana Žarka Tomaševića.

A onda je za samo 19 minuta u nastavku utakmice Crna Gora demonstrirala snagu i kao metlom počistila protivnika sa terena.

Fudbaler Brage Nikola Vukčević u 59. minutu pokazao je još jednom koliko je talentovan fudbaler i povisio na 2:0, a samo pet minuta kasnije i Stevan Jovetić se upisao u strelce.

Napadač Fatos Bećiraj i štoper Atletika iz Madrida Stefan Savić stavili su tačku na ubedljivu pobedu golovima u periodu od 73. do 78. minuta.

Pravi test crnogorska selekcija imaće za tri dana kada ih čeka gostovanje reprezentaciji Danske u Kopenhagenu.

U drugom meču ove grupe podjednako ubedljiva bila je Rumunija koja je u gostima savladala Jermeniju sa 5:0.

Doduše, već u trećem minutu domaćin je ostao bez isključenog Gora Malakjana zbog namernog igranja rukom na gol liniji. Svih pet golova dali su različiti igrači.

Prvi je bio Bogdan Stanču u 4. minutu iskoristio penal posle pomenutog igranja rukom Malakjana. Nakon toga, redom su pogađali Adrijan Popa, Razvan Marin, Nikolae Stančiju i Aleksandru Ćipćiju.

GRUPA E:

Jermenija - Rumunija 0:5 (0:4)
/Stanču 4pen, Popa 10, Marin 12, Stančiju 29, Čipčiju 59/

Crna Gora - Kazahstana 5:0 (1:0)
/Tomašević 24, Vukčević 59, Jovetić 64, Bećiraj 73, Savić 78/

20.45 Poljska - Danska

(FOTO: Action Images)


tagovi

Fatos Bećirajkvalifikacije za sp 2018Ljubiša Tumbakovićreprezentativni fudbalStefan SavićStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara