"blistava partija Radničkog"
"blistava partija Radničkog"

Pet projektila sravnilo Brdo sa zemljom! Brutalan odgovor Nišlija na rezultat iz Ljutice Bogdana

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.16. | 20:48

Jagodina posle osam godina ispala iz Superlige, Metalac opstao...

blistava partija RadničkogScenario je predviđao pobedu i matematičku overu Čukinog plasmana u Ligu Evrope. Nišlije su, ipak, nastavile da žive u svom filmu. Mada nije tu bilo improvizacije. Samo surovog kažnjavanja svake, pa i najmanje greške Čukaričkog. U 35. kolu Superlige senzacionalnih 5:1 Radničkog na Banovom brdu!

Niko to nije očekivao. Čuka je bolje i počela meč, pa ni iznenadni pogodak Nemanje Lakić Pešića nije mnogo toga promenio. I u narednih pola sata gledali smo napade beogradskog tima, ali onda u manje od pet minuta bombardovanje Brda. Kao da je grom udario na Čukinu polovinu terena. Saša Marjanović, pa Marko Mrkić dva puta. Čukarički se našao u nokautu. Sve ono što se dešavalo kasnije potpuno je izgubilo značaj.

Izabrane vesti

Sada i izabranici Milana Lešnjaka strepe za evropsku vizu, mada u poslednja dva kola imaju najlakši raspored od svih zainteresovanih strana - Voždovac u gostima i Radnik kod kuće. Nišlije, pak, idu u Humsku, pa putuju na noge Crvenoj zvezdi. I sigurno je da su u Radničkom makar pomalo razočarani što Zvezda ranije danas protiv Vojvodine nije izašla na teren u najjačem sastavu. Ali odgovorili su. Na jedini ispravan način.Jagodinci idu u PLS

Što se tiče igrača Čukaričkog, njima nesumnjivo sleduje "bukvica" iz klupske vrhuške. Ali ima i tužnijih od njih. Jagodina nije uspela da savlada Rad i produži san o opstanku u eliti. Posle osam godina u eliti Ćurani su ispali iz Superlige - 1:1 pod Đurđevim brdom.

Rad, ipak, ne može da bude sasvim zadovoljan, pošto je posle gola Milana Ćuluma za 1:1 Andrija Kaluđerović uzdrmao prečku, ali Građevinari nisu mogli do celog plena koji bi im garantovao ostanak u Superligi. Metalac je, pak, te brige prebrinuo izborivši 1:1 na gostovanju kod Javora u Ivanjici. Strelac je bio Dragan Milovanović, pa je Metalac posle Javora i Novog Pazara postao treći tim u plej-autu sa sigurnim statusom superligaša.

Mladost i Rad pažnju će usmeriti na nedeljni okršaj na Karaburmi. Ako OFK ne pobedi takođe ugroženi Spartak i Romantičari će u Prvu ligu Srbije.

I još jedan kratki povratak u plej-of. Borac je uz dva gola Srđana Vujaklije, sada sa ukupno 15 komada na deobi četvrtog mesta na listi najboljih strelaca Superlige, savladao Radnik sa 3:1.

SUPERLIGA: 35. kolo:

Crvena zvezda - Vojvodina 1:3 (1:1)
/Grujić 45 - Trujić 21, 56, Paločević 69/

Borac - Radnik 3:1 (2:0)
/Vujaklija 22, 66, Balabanović 46 - Jovanović 84/

Čukarički - Radnički Niš 1:5 (0:4)
/Jovanović 61 - Lakić-Pešić 6, Marjanović 33, 47, Mrkić 35, 37/

Jagodina - Rad 1:1 (1:1)
/Gašić 4 - Ćulum 34/

Partizan - Voždovac 2:1 (0:0)
/Golubović 47, Mihajlović 80 - Mihajlov 83/

Javor - Metalac 1:1 (1:1)
/Ratković 2 - Milovanović 36/

Nedelja:

17.00: OFK Beograd - Spartak
19.00: Mladost - Novi Pazar

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrđan VujaklijaSrbijaSaša MarjanovićRadnikRadnički NišRadMetalacMarko MrkićJavorJagodinaČukaričkiBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara