PET NA PET - Ana Bjelica: Roditeljski servis u odbojkaške vode... Tako je sve počelo!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 08:34

Članica naše zlatne generacije odbojkašica uvek oseća glad za medaljama!

Naša današnja gošća je zlatna odbojkašica koja je sa srpskim nacionalnim timom došla do prvog planetarnog zlata na nedavno održanom SP u Japanu. Takođe, Ana se okitila i zlatom na kontinentalnom šampionatu održanom u Azerbejdžanu i Gruziji. Spojila je evropsku i svetsku titulu!

Bjelica je juče podržala društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART učešćem u plemenitom listiću i nastavila niz naše zlatne ekipe jer su gosti bili Milena Rašić, Zoran Terzić, Bojana Živković…

Izabrane vesti

Kao devojčicu pokazivala je interesovanje za atletiku i košarku. Naravno, zbog starije sestre Milke i brata Milka Bjelice, poznatih košarkaša i reprezentativaca. Ipak, roditelji su je usmerili ka odbojci i napravili pravi potez. Po povratku sa dalekog istoka i svečanog dočeka odmorila se dan, dva i odmah se odazvala klupskim obavezama. Naš poziv je Anu zatekao u Francuskoj gde će godinu dana igrati za Kan u koji se kompletno preselio Volero iz Ciriha i slovi za glavnog favorita u francuskom prvenstvu.

Ani smo oduzeli malo vremena za odgovore na pitanja našeg portala.

1.Da li ste svojevremeno pored odbojke trenirali još neki sport, i koji?
“Kao devojčica volela sam atletiku, trkačke discipline, i normalno košarku. Poznato je već zbog starijih Milke i Milka Bjelice, sestre i brata. Košarku sam najviše i pratila, ali potom su moji roditelji doneli odluku. Usmerili su me na odbojku jer su smatrali da kao treće dete, po karakteru, moram da se bavim sportom bez kontakta”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Moj najveći uzor je opet bio košarkaš. Sjajni Dimitris Dijamantidis”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Normalno Crvenu zvezdu. Svi smo tamo započeli karijere i proveli puno godina u ‘crveno – belom’ dresu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života? Pogađamo iz prve…
“Iskreno, zlatna medalja sa nedavno održanog SP. To nam je najveće dostignuće. Najsvežije su emocije, ali verujem da će biti još takvih uspeha”.

5 Životni i sportski moto?
“Po prirodi sam ambiciozna i lako pronalazim motiv. Kad igraš za najbolje klubove, u najkvalitetnijim ligama motiv je uvek prisutan. Uvek želim titule. Evo i sad smo u ligi Francuske kao klub jedan od najvećih kandidata za titulu”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Španije. U pitanju je meč Kupa, šesnaestina finala, Ebro – Valensija. Domaći u nizu imaju dva trijumfa i remi, a Slepi miševi su na poslednjih osam duela ostvarili jednu pobedu i sedam remija. Pet poslednjih utakmica su odigrali nerešeno. Nije bilo međusobnih okršaja, ali je jasno ko je favorit.

“Pokušajte sa kombinacijom dvojke i golova, od dva do četiri”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:30 4062 ŠPA K Ebro - Valencia ug 2-4 1,50
Ukupna kvota1,50

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

pet na petAna Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara