Peruđa uzdrmana saobraćajkom kapitena De Ćeka, motiv više za Atanasijevića i drugove

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.04.18. | 10:11

Argentinski tehničar imao udes u četvrtak i neizvesno da li će moći da pomogne protiv sve boljeg Trentina u trećem meču polufinalne serije plej-ofa šampionata Italije

Ključa u polufinalnim serijama italijanskog šampionata. Četiri meča - četiri pobede domaćina i plus poeni, to je bilans dosadašnjih duela Peruđe i Trentina, odnosno Lubea i Modene. Još jednom se potvrdilo da domaći teren igra bitnu ulogu na Apeninima.

Peruđa je dominirala u ligaškom delu sezone, ubedljivo osvojila pol poziciju, ali plej-of je neka druga priča. Ekipa srpskih reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina u polufinalu je naišla ne Trentino, koji diže formu iz meča u meč i koji je pred svojim navijačima u Trentu proteklog vikenda izjednačio u seriji na 1:1.

Izabrane vesti

U četvrtak je Peruđu zadesio peh, kada je prvi tehničar ekipe Lućijano de Ćeko imao saobraćajni udes i boravio je u bolnici u Folinju. Srećom, posle detaljnih pregleda, ustanovljeno je da nema težih povreda, prenosi portal volleyball.it.

Trener Peruđe Lorenco Bernardi nije siguran da li će moći da računa na Argentinca, prvog tehničara tima i kapitena.
"Pratimo situaciju sa De Ćekom. Ne možemo trenutno da kažemo da li će biti spreman da igra ili ne. Imao je neke modrice posle pada. Čekamo procene medicinskog osoblja", rekao je Bernardi za zvaničan sajt kluba.

Ukoliko kapiten ne bude spreman, u vatru će Amerikanac Džejms Voker Šou. Trentino je u drugom meču pokazao da može da igra sa favoritom, koga svi već vide u finalu. Uz sjajnog srpskog reprezentativca Uroša Kovačevića, raspucao se korektor Luka Vetori i njih dvojica će biti glavna opasnost po domaćina. Peruđa je teže nego što se očekivalo pobedila u sredu Lokomotivu iz Novosibirska u prvom meču plej-ofa Lige šampiona, dok je ekipa iz Trenta poklekla u gostima protiv Lubea. Kvalitet je na strani Peruđe, a udes Gaučosa mogao bi da bude dodatni motiv za Atanasijevića, Podraščanina, Zajceva, Bergera i drugove da nadoknade eventualni izostanak kapitena.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 8423 IT1PF Perugia - Trentino hs 1 (-1.5) 1,33
Ukupna kvota1,33

ITALIJA, POLUFINALE PLEJ-OFA - TREĆI MEČEVI

Subota
18.00: (1,17) Peruđa - Trentino (4,40) /u seriji 1:1/

Nedelja
18.00: (1,50) Lube Ćivitanova - Modena (2,41) /u seriji 1:1/

* Igra se na tri dobijena meča

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeMarko PodraščaninAleksandar AtanasijevićUroš KovačevićLućijano de ĆekoOK PeruđaTrentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara