""
""

Pep će igrati prvo finale sa Sitijem! Bristol je bio hrabar, ali Građani su kao mašina

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.18. | 22:41

Klub iz Mančestera u revanšu polufinala Liga kupa savlada Bristol Siti sa 3:2

Dočekao je Pep Gvardiola prvo finale na klupi Mančester Sitija. Nije engleski Liga kup elitno takmičenje, ali svakako će katalonskom stručnjaku biti veoma drago ako baš u njemu počne žetvu trofeja sa zahuktalim Građanima. Siti je večeras izborio plasman u finale pošto je i u revanšu polufinala kao gost pobedio Bristol Siti sa 3:2 i sada čeka boljeg iz dvomeča Arsenal - Čelsi.

Izabrane vesti

Manje-više je Gvardiolina ekipa rutinski došla do trijumfa i overila dalji plasman, istovremeno potvrdivši da u ovom trenutku deluje kao dobro podmazana mašina.

Bilo je malo opuštanja kod Građana u završnici utakmice, ali su stari ipak došle na svoje mesto.

Imao je Siti i inicijativu i znatno veći broj šuteva ka golu - čak 25, doduše to se od Gvardioline ekipe i očekuje kao standard, ali su samo dve lopte završile iza leđa domaćeg golmana.

Dva minuta pre kraja prvog poluvremena goste je u vođstvo doveo brzonogi Liroj Sane, a u ulozi asistenta našao se Bernardo Silva.

Nisu dugo gostujući navijači čekali na novi pogodak. Igrao se 49. minut kada je Kevin de Brujna proigrao Serhija Aguera, tačnije spojio ga sa golom, a Argentinac nije imao milosti.

Nagradu za hrabar otpor velikom favoritu Bristol je dobio u 64. minutu kada je Marlon Pek smanjio na 2:1. A onda u četvrtom minutu sudijske nadoknade Ejden Flint iskoristio nonšalantnost u odbrani gostiju i doneo izjedačenje. Nada navijača Bristola, međutim, nije dugo trajala je jer De Brujne minut kasnije postavio konačan rezultat.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE (REVANŠ MEČEVI)

Utorak
Bristol - Mančester Siti 2:3 (0:1) - prvi meč 1:2
/Pek 64, Flint 90+3 - Sane 43, Aguero 49, De Brujne 90+6/

Sreda
21.00: (2,70) Arsenal (3,30) Čelsi (2,60)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Leroj SaneLiga kup EngleskeMančester SitiPep GvardiolaPremijer ligaSerhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara