""
""

Pelegrini prva želja Sitija za zamenu Manćiniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.13. | 11:33

Čileanac koji je napravio čudo sa Malagom je meta sportskog direktora Građana, Ćikija Begiristaina koji ga je želeo i u Barseloni

 

Izabrane vesti

Robertu Manćiniju su odbrojani dani na klupi Mančester Sitija i klub je već krenuo u potragu za njegovim naslednikom. Izgleda da ta potraga neće dugo trajati, jer su u Sitiju našli idealnog kandidata: Manuela Pelegrinija! Čileanski stručnjak koji sedi na klupi Malage je prvi izbor Mančester Sitija da sledeće sezone preuzme funkciju menadžera, tvrdi madridski sportski dnevnik "As".

Kako se navodi, Pelegrinijev agent, Hesus Martinez viđen je juče u madridskom restoranu "Gojseko Velington" u razgovoru sa sportskim direktorom Sitija Ćikijem Begiristajnom. Ovo je drugi sastanak njih dvojice jer su u februaru viđeni zajedno i u jednom restoranu u Portu.

Čileanac je ove sezone pravio sjajne rezultate sa Malagom u Ligi šampiona uprkos ogromnim finansijskim problemima. U Malaginoj debitanstkoj sezone uspeo je da odvede ovaj klub u četvrtfinale Lige šampiona gde je nesrećno izgubio od Borusije Dortmund.

Pelegrini je odavno “na meti” Begiristaina koji je želeo da ga dovede i u Barselonu, dok je u tom klubu bio sportski direktor. Čileanac je ugovorom vezan za Malagu do 30. juna 2015. godine, ali on je u više navrata stavljao do znanja da neće ostati na kormilu tog kluba, ukoliko se ne ostvari ono što je zacrtao kao cilj.

Begiristain se nada da će Pelegrini uspeti da Građane opet napravi konkurentnim Junajtedu u Premijer ligi, kao i da bi klub pod njegovom palicom mogao konačno da se plasira u drugu fazu Lige šampiona. Pelegrini je poznat i kao trener ofanzivne orijentacije, ali i kao stručnjak koji stvara igrače, a ne troši na njihova dovođenja desetine miliona evra što je bio način rada Roberta Manćinija

(FOTO: Action images)


tagovi

Čiki BegiristajnEngleskaEvropaMalagaMančester SitiManuel PelegriniPremijer ligaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara