"Detalj sa jedne od ranijih utakmica pred praznim tribinama u Novom Pazaru"
"Detalj sa jedne od ranijih utakmica pred praznim tribinama u Novom Pazaru"

Pazarci ne mogu bez publike, Voša slavila na Gradskom stadionu

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.13. | 18:53

Igor Đurić u sudijskoj nadoknadi pogodio za minimalac gostiju iz Novog Sada

 

Detalj sa jedne od ranijih utakmica pred praznim tribinama u Novom PazaruMožda će navijači Novog Pazara konačno shvatiti da neobuzdanim ponašanjem štete samo svom klubu, pošto se u 28. kolu Superlige još jednom pokazalo da su Plavi pravi samo kada im vatrena publika na Gradskom stadionu daje vetar u leđa. Bez navijača, Novi Pazar je u startu desetkovan, pa je danas propustio idealnu priliku da u susretu protiv ne previše zainteresovane Vojvodine možda osvoji spasonosne bodove u borbi za opstanak. Ali, na kraju minimalan poraz od 0:1 (0:0) za ostanak u opasnoj zoni.

Izabrane vesti

Pazarci su, doduše, imali terensku inicijativu, ali im je nedostajala glad u očima i želja da po svaku cenu uguraju loptu u mrežu što sigurno ne bi bio slučaj da su imali pomoć sa tribina. Ovako, bili su nekako nedorečeni u završnici, pa im ostaje da žale za prečkom Admira Kecapa iz slobodnog udarca u finišu prvog poluvremena.

Vojvodina posle tragičnog poraza u Kupu kao da mislima nije bila sasvim u meču, ali je razlika u klasi učinila svoje, a Pazarcima se vratilo za sve propuštene šanse.

Novosađani su strpljivo čekali grešku rivala i dočekali je u sudijskoj nadoknadi kada je Igor Đurić bio najznalažljiviji u kaznenom prostoru domaćih i posle centaršuta iz ugla loptu sproveo iza leđa Vladana Đogatovića.
"Znali smo da su Novom Pazaru neophodni bodovi. Nismo mogli da računamo na neke igrače tako da su neki fudbaleri sa manjom minutažom u dosadašnjem delu dobili priliku i iskoristili je. Novi Pazar je bio pod moranjem i mi smo to uspeli da iskoristimo. Imali smo malu krizu u igri u periodu od 70-80 minuta kada je domaćin imao nekoliko stopostotnih prilika", kratko je posle meča sumirao utiske trener Voše Nebojša Vignjević.

Pazar je, dakle, ostao na svega tri koraka iznad zone ispadanja, a do kraja sezone gostuje u Ivanjici i Kuli, dok kod kuće čeka Rad.
"Imali smo imperativ pobede. Moram reći da su igrači dali sve od sebe. Ne bih se složio sa kolegom Vignjevićem samo u jednom, jer ovo nije bio kombinovan sastav i mogu da kažem da je ukazao poverenje ovim mlaidm igračima sigurno bi bolje rezultatski prosli u finalu Kupa. Nadam se da će Vojvodina do kraja odigrati pošteno kako je i danas odigrala. Mi smo imali tri stopostotne šanse, nismo ih iskoristili i kazna nas je stigla u 92. minutu. Moram da priznam da su sudije danas odlično odradile svoj posao. Ništa nije gotovo, nastavljamo bitku, podižemo glavu i okrećemo se narednom susretu protiv Javora u Ivanjici", rekao je Nebojša Vučićević, šef struke Novog Pazara.

NOVI PAZAR – VOJVODINA 0:1 (0:0)
/Đurić 90+1/

Stadion: Gradski;
Sudija: Milenko Vukadinović;

Novi Pazar: Đogatović, Marković, Vasilijević, Bulatović, Arifović, Lotinac, Stanić, Rahmanović (od 75’ Selimović), Kecap (od 68’ Popović), Vujović, Vidaković (od 87’ Milić);

Vojvodina: Supić, Vulićević, Đurić, Vujačić, Nastić, Radoja, Smiljanić (od 76’ Gaćinović), Kosović (od 93’ Mitošević), Poletanović, Deletić (od 65’ Katai), Oumaru.

SUPERLIGA – 27. kolo:

Novi Pazar – Vojvodina 0:1 (0:0)
/Đurić 90+1/

Subota:

Radnički 1923 - Partizan 0:1 (0:0)
/Ilić 68/

BSK – Hajduk 0:3 (0:0)
/Sekulić 48, Veselinović 53, Adamović 62/

Spartak – Donji Srem 1:1 (1:0)
/Despotović 12pen – Damnjanović 84pen/

Smederevo – Jagodina 2:1 (1:0)
/Milosavljević 3, 65 – Stojanović 55pen/

Radnički Niš – Sloboda 0:1 (0:1)
/Krstić 8/

Rad – Javor 2:2 (0:1)
/Milošević 62, Đurđević 90+3 - Onjilo 39, Josović 89/

Crvena zvezda – OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Milijaš 67pen/

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović, arhivska)


tagovi

Igor ĐurićFK Novi PazarSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara