""
""

Pavićević za MOZZART: Prvi cilj smo ostvarili, idemo korak po korak do trofeja

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.16. | 17:16

"Zvezda nema gde da izgubi, Cedevita je poslednjom pobedom dovela sebe u situaciju da se protiv Partizana bori za drugo mesto. Budućnost je sigurna, ali verovatno i Mega na poziciji četiri. Pred nama je mesec dana priprema za plej-of koji je znatno viši nivo. Imamo obavezu da sačuvamo prednost domaćeg parketa, ali je Mega jedna jako neugodna ekipa“, naveo je on

Trener Podgoričana Luka Pavićević nije krio zadovoljstvo kako zbog poslednjeg trijumfa tako i zbog četrnaeste pobede u nizu koja je Đetiće zakucala na čelnoj poziciji Jadrana.
“Ovo je veliko ostvarenje jer smo za konkurente imali Cedevitu i Zvezdu, učesnike TOP 16 faze Evrolige. Zatim jednu Megu koja je pravo osveženje za ligu. Klubove poput Partizana, Cibone, Olimpije koje je teško dobiti i kad im ne ide", rekao je Pavićević za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Sad možete da razmišljate o plej-ofu i da merkate rivale?
“Situacija je sledeća, Zvezda nema gde da izgubi, Cedevita je poslednjom pobedom dovela sebe u situaciju da se protiv Partizana bori za drugo mesto. Budućnost je sigurna, ali verovatno i Mega na poziciji četiri. Pred nama je mesec dana priprema za plej-of koji je znatno viši nivo. Imamo obavezu da sačuvamo prednost domaćeg parketa, ali je Mega jedna jako neugodna ekipa“.

Znači očekujete veliku borbu u oba polufinala?
“Polufinalne serije biće jako izjednačene, neizvesne, a mi ćemo ići korak po korak. Nikom neće biti lako da izbori plasman u finale plej-ofa“, zaključio je Pavićević.

Košarkaš Budućnosti Suad Šehović ocenio je da je Budućnost čak i premašila prvi cilj postavljen na startu sezone.
“Na početku smo rekli da želimo jedno mesto među prve četiri ekipe. To smo ispunili i premašili. Sad se ide korak, po korak, plej-of je nešto drugo, razlikuje se od dosadašnjeg takmičenja, no imamo prednost domaćeg terena i to se mora iskoristiti“,  rekao je Šehović.

Sad vam je ostalo da regularni deo sezone mirno privedete kraju?
“Igramo protiv Igokee, Sutjeske i Cibone, neće nam biti lako jer svima su bodovi potrebni. Mi moramo nastaviti u istom ritmu, biti maksimalno motivisani i potruditi se da ostvarimo još tri trijumfa“.

Već možete da razmišljate o protivnicima u plej-ofu. Koga priželjkujete kao prvog rivala?
“Do kraja regularnog dela sve je moguće. Zvezda možda ima najlakši raspored, Cedevita ima i derbi sa Partizanom, na Megu se mora ozbiljno računati. Svaki rival je težak, pa dva dolaze iz Top 16 faze Evrolige, sa Megom smo dobili izgubljenu utakmicu“.

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Suad ŠehovićLuka PavićevićJadranska ligaCrna GoraBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara