""
""

Pavićević za MOZZART: Budućnost je na papiru bila jača, ostaje žal za finalom

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.16. | 16:31

“U finalu Zvezda je favorit, zbog iskustva koje je stekla kroz Evroligu, zbog eventualnih pet utakmica, zbog većeg broja igrača, zbog Meginog skraćenog rostera”, zaključio je crnogorski trener

Prvak regularnog dela ABA lige podgorička Budućnost nije uspela da prođe poluufinalne duele sa Mega Leksom i kako za Mozzart Sport kaže trener Đetića Luka Pavićević i dalje oseća veliku žalost  i razočaranje zbog propuštenog finala.
Nakon izuzetne ligaške sezone svi su očekivali finale i napad na titulu u Jadranskoj ligi. Pred duele sa Megom osećao sam, a to sam rekao u klubu i naročito igračima, da smo ekipu Dejana Milojevića, u seriji od petnaest trijumfa, pobedili, a da jasno nismo znali kako. Mega igra specifično, što ne odovara, ne samo Budućnosti, već i svim timovima u regionu. Znalo se da će tokom polufinalnih utakmica rezultat, ići čas uzlaznom, čas silaznom putanjom”, podvlači za naš portal Pavićević.

Izabrane vesti

Prema rečima trenera Budućnosti odigrane su dve izuzetno jake utakmice iz kojih je Mega izašla kao pobednik.
Mi smo na papiru bili jači, ali smo propustili priliku da uđemo u finale. Možda je i Budućnost mogla da pobedi u obe utakmice, ali smo zahvaljujući radnim greškama, posebno u drugom meču, ispustili pobedu i nismo seriju vratili u Podgoricu. To je sport, čestitao sam i čestitam rivalu”.

Ostaje žal, kako ističe Pavićević, što se Budućnost nije plasirala u finale.
Sezona nije zavrršena, igramo crnogorsku ligu kroz koju moramo obezbediti izlazak na Jadran. E sad, imamo ograničenje sa brojem mladih igrača na parketu i moramo da se prilagodimo toj situaciji. Naši mladi igrači nisu puno dobijali šansu tokom ABA lige zbog naših ciljeva i planova. Sad, šta je, tu je razmišljaamo o domaćoj ligi, ali i planovima  za budućnost”.

Poznati su učesnici finala Regionalne lige, igraće se srpski duel između Zvezde i Mege.
U finalu Zvezda je favorit, zbog iskustva koje je stekla kroz Evroligu, zbog eventualnih pet utakmica, zbog većeg broja igrača, zbog Meginog skraćenog rostera”, zaključio je Luka Pavićević.

Finalna serija između Zvezde i Mege počinje 11. aprila.

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com) 


tagovi

SrbijaLuka PavićevićJadranska ligaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara