""
""

Pavićević upozorava: Moramo da se vratimo na potrebni nivo igre

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.16. | 17:12

"Mi smo četiri kola pre kraja ligaškog dela sezone obezbedili prvu poziciju, a onda su nam se razbolela ili povredila čak osmorica igrača, a sve se to događalo pred duel sa Sutjeskom. Znači, meč sa Cibonom neće biti rutinski", rekao je strateg Đetića

Lideru ABA lige, podgoričkoj Budućnosti, ostalo je da u utakmici sa Cibonom rutinski privede kraju ligaški deo sezone. Ipak, sa tim se ne slaže trener Đetića Luka Pavićević koji za MOZZART Sport ističe da je igranje tri utakmice bez pritiska bilo kontraproduktivno za njegov sastav.
"Mi smo četiri kola pre kraja ligaškog dela sezone obezbedili prvu poziciju, a onda su nam se razbolela ili povredila čak osmorica igrača, a sve se to događalo pred duel sa Sutjeskom. Znači, meč sa Cibonom neće biti rutinski, već nam je potreban jak duel u kome ćemo vratiti tim na potreban nivo igre", kaže Pavićević.

Izabrane vesti

Šef struke Podgoričana svestan je da treba razdvojiti ligaški deo sezone od plej-ofa koji predstoji njegovoj ekipi?
"Igrači Budućnosti su napravili vrhunski rezultat i velika dostignuća. Sad treba staviti tačku jer nas očekuje sasvim drugačije takmičenje. Sve što je bilo zaboravlja se jer se ulazi u plej-of. Razmišljamo samo kako ćemo napraviti iskorak i plasirati se u finale".

Prepreka je kvalitetna ekipa Mege. Kakva su očekivanja?
"Još tokom priprema za sezonu pratio sam sve utakmice Mege i rad stručnog štaba. Već tada sam znao da će imati sjajne rezultate. Govorio sam da mogu da igraju na pobedu sa svakim rivalom i da mogu da se bore za trofeje. Jedan su već osvojili. Mega je od Zvezde i Budućnosti izgubila u poslednjim sekundama, a dobila je Cedevitu i Partizan. Na nama je da respektujemo taj mladi tim, ali i da iskoristimo prednost domaćeg terena".

Šta očekujete u drugom polufinalu plej-ofa u kome će se sastati Zvezda i Cedevita?
"Tim iz Zagreba nije mogao da se nosi sa velikim obavezama u Top 16 fazi Evrolige i paralelno da igra na Jadranu. Nivo forme im nije kao što je bio, usledile su i povrede, a mora se priznati da su u jednom trenutku bili pravo osveženje u Evroligi. Zvezda je pravila više rekonstrukcija sastava, ali imaju kontinuitet rada, zdrava su sredina, imaju najjaču organizacionu strukturu i sigurno su favoriti za finale".

A u finalu?
"O tome možemo razgovarati kad sve bude poznato jer se iznenađenja dešavaju", zaključio je Luka Pavićević.

Utakmica Budućnost-Cibona igra se u subotu od 21 sat.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Luka PavićevićJadranska ligaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara