""
""

Pavićević: Plasman Zvezde u TOP 16 bio bi veliki uspeh jer je u najjačoj grupi Evrolige

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.15. | 11:34

"Zvezda je napravila rekonstrukciju tima koja je bila potrebna. Sad su se konsolidovali, imaju visok nivo igre", rekao je strateg podgoričke Budućnosti

Košarkaši Budućnosti pobedom nad Steauom (89:56) završili su učešće u Evrokupu i sad mogu da se fokusiraju na mečeve koji ih očekuju u ABA ligi. Podgoričanima neće biti lako jer za protivnike imaju timove iz vrha tabele, prvo će ugostiti Zvezdu, potom gostuju Megi i Zadru, dočekuju Tajfun i ponovo idu na noge Cedeviti.

Izabrane vesti

Ubitačan raspored Đetića sa čime se slaže i trener Luka Pavićević.
„Pred nama je jedan izuzetno naporan period. Dobro je što smo završili takmičenje u Evrokupu jer je ekipa potrošena, a i muče nas povrede pojedinih igrača. Rotacija nam je prilično skraćena“, rekao je Pavićević za MOZZART Sport.

Vaša pažnja je trenutno usmerena na drugoplasiranu Crvenu zvezdu koja ima pobedu manje od vas, ali će crveno-beli, pre gostovanja u Podgorici, odigrati utakmicu sezone u Evroligi?
„Zvezda je napravila rekonstrukciju tima koja je bila potrebna. Sad su se konsolidovali, imaju visok nivo igre, a mi ćemo se suprotstaviti u skladu sa trenutnim mogućnostima. Imamo vremena da se spremimo i napravimo taktiku da napadnemo najjačeg rivala, u svojoj kući, što je mislim prednost“.

Možda će Beograđani biti iscrpljeni posle duela sa Bajernom?
„Pred Zvezdom je veoma jaka utakmica, uzbudljiva, sa sjajnim ambijentom u Pioniru. Verujem da je Zvezda u situaciji da ostvari trijumf i plasira se u TOP 16 fazu Evrolige, što bi bio veliki uspeh jer se nalazi u najjačoj grupi“.

Trenerima je najvažnija prva sledeća utakmica, ali kakav je vaš stav kad je duel sa Megom u pitanju?
„Pratio sam Megu i njihov mladi sastav još od početka priprema. Imaju visok nivo igre, za mene njihov plasman nije iznenađujući, biće teško“.

Budućnost je trenutno prva u ABA ligi, želite da sačuvate lidersku poziciju?
„Želimo među četiri prvoplasirane ekipe što garantuje borbu za plasman u Evroligu. Trenutna pozicija broj jedan je plod dobre polusezone, ali sad će naša liderska pozicija biti istestirana u seriji teških gostovanja. Ponavljam, biće nam teško jer imamo skraćeni roster i prilično istrošen tim“, kazao je na kraju Luka Pavićević.

(FOTO: djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Luka PavićevićEvroligaFK Crvena zvezdaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara