""
""

Partizan u Gruziji: Da li je 1:0 dovoljno? Steauu niko ne pominje...

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.15. | 09:22

Crno-beli sa samo jednom promenom u startnih 11 u odnosu na beogradski duel, žele da potvrde pobedu iz prvog meča i izbore plasman u treće kolo kvalifikacija a Ligu šampiona

Nismo došli da se branimo, nego da napadamo. Ohrabreni dvema pobedama na početku sezone (1:0, 4:0) Partizanovi fudbaleri "pucaju" od optimizma i bez zadrške poručuju kako im je namera da, posle beogradskog minimalca, Dili i u Goriju pokažu ko je ko u evropskom fudbalu, te da duplim trijumfom nad prvakom Gruzije obezbede plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

S obzirom na potpunu dominaciju iz prvog susreta (odnos u šutevima 21:1) jasno je ko je favorit i u revanšu, koji će se od 14.30 po srpskom vremenu (16.30 po lokalnom) igrati na stadionu "Tengiz Burjanadze". A u koji ekipa iz Humske 1 ulazi sa golom viška.
"U Beogradu smo pokazali da smo bolji tim, šteta samo što nismo postigli još koji gol, jer bi nam onda posao bio daleko lakši u revanšu. Mada, smatram da je i 1:0 lep rezultat, pogotovu što se sigurno nećemo braniti. Imamo veliki broj ofanzivnih igrača, koji mogu u svakom trenutku da naprave problem protivniku. Očekujem i da Dila igra malo otvorenije nego na našem stadionu, što bi stvorilo više prostora za naše akcije. Jednostavno, mi smo Partizan i obaveza je da igramo napadački, na pobedu", poručuje Valeri Božinov, napadač srpskog prvaka koji je na početku sezone u Superligi postigao gol i upisao dve asistencije protiv Metalca, pa Grobari očekuju da proradi i u Gruziji.

Zanimljivo, crno-beli će se neposredno pred početak susreta upoznati sa terenom i uslovima koji vladaju u Goriju, jer su od dolaska u Gruziju sve vreme u Tbilisiju. Zvanični trening uoči utakmice su, uz saglasnost sa delegatom UEFA, odradili na igralištu Olimpika u glavnom gradu nekadašnje sovjetske republike, a ne na poprištu odigravanja susreta.
"S obzirom da smo skoro tri sata proveli u avionu, te da je Gori od Tbilisija udaljen 75 kilometara, nismo želeli da ceo dan provedemo u putu i izlažemo igrače dodatnom naporu u vidu 150 kilometara pređenih autobusom u oba pravca. Raspolažemo informacijom da je teren na stadionu Dile u dobrom stanju i verujem da ćemo mu se brzo prilagoditi", obrazložio je trener Zoran Milinković, koji će u protokol susreta izdiktirati imena 11 startera kao u duelu protiv Metalca.

Za Partizan bi i danas trebalo da igraju: Živko Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Nemanja Petrović - Jevtović, Brašanac, Babović  - Andrija Živković, Oumaru, Božinov.

Ta ekipa imaće zadatak da poboljša skor kluba u Evropi (trenutni odnos pobeda i poraza 97:99, uz 56 nerešenih ishoda), ali i da se izbori sa lošom tradicijom koja u takmičenjima pod okriljem UEFA progoni crno-bele. Naime, rezultat 1:0 u prvom meču nokaut faze (bilo Kupa/Lige šampiona, UEFA kupa/Lige Evrope ili njihovih kvalifikacionih faza) jedan je od najmalerozinijih u istoriji kluba, s obzirom da se do sada samo jednom ispostavio dovoljnim za plasman u narednu rundu. Bilo je to leta 2005, kad je Obijora Odita pogodio u protiv Šerifa u Humskoj, da bi sedam dana kasnije nigersijski napadač bio precizan i u Tiraspolju i ekipu tadašnjeg trenera Vladimira Vermezović odveo na megdan Artmediji (dvaput 0:0, Slovaci slavili na penale).

U preostala četiri slučaja, Partizan je posle 1:0 - interesantno, svaki put ostvarenih na svom stadionu - bivao poražen u revanšu. Gubio je od nemačkog Kelna (1:5, 1974), tada zagrebačke Kroacije, danas Dinama (0:5, 1997), bečkog Rapida (1:5, 2001) i švajcarskog Tuna (0:3, 2013).

Može li sad bolje?
"Došli smo da završimo posao na najbolji mogući način. To što imamo gol viška iz Beograda verovatno će da primora igrače Dile da se malo otvore, krenu ofanzivnije ka našem šesnaestercu, jer smo ih pre sedam dana videli u isključivo defanzivnom izdanju. Kvalitetniji smo, u to nema sumnje i siguran sam da će naše umeće opet doći do izražaja. Uostalom, našu igru nećemo menjati", poručuje neumorni desni bek Parnog valjka Miroslav Vulićević.

Pokazatelj kakva atmosfera vlada u taboru Partizana i koliko su svi posvećeni Dili možda najbolje ilustruje činjenica da tokom leta od Beograda do Tbilisija, na zvaničnoj konferencji za medije, ali i treningu, niko od igrača, trenera ili članova rukovodstva nije pomenuo Steauu. Nijednom rečju.  I to nešto znači...

Revanš Dila Gori - Partizan sudiće Danijel Stefanski iz Poljske, a kvote Kladionice MOZZART za dule drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pogledajte OVDE.

 


tagovi

Zoran MilinkovićValeri BožinovSrbijaFK PartizanMiroslav VulićevićLiga šampionaDila Gori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara