"Kadeti Partizana"
"Kadeti Partizana"

Partizan šampion! I treća generacija donela pehar u Humsku

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.16. | 14:41

U uzbudljivoj završnici Kadetske lige Srbije ekipa Dragana Kecmana prva prošla kroz cilj

Kadeti PartizanaPetlići - šampioni. Pioniri - šampioni. Kadeti - i oni su šampioni! Partizan stvarno ne mora da brine za budućnost, jer proizvodna traka u Zemunelu radi punom parom. O tome svedoče uspesi mlađih kategorija crno-belih, koji su klubu podarili još jednu titulu.

Selekcija trenera Dragana Kecmana, igrači rođeni 1999. godine i mlađi, postali su danas prvaci države, u jednoj od neizvesnijih završnica prvenstva. Parni valjak je još u sredu odigrao svoj poslednji meč sezone, savladao Čukarički (4:1) uz het-trik Đorđa Jovanovića, stekao prednost u odnosu na drugoplasirani OFK Beograd i čekao da Romantičari odigraju svoje završne dve utakmice.

Izabrane vesti

Reč je o odloženim susretima, a rezultat onog iz 26. kola između Vojvodine i OFK Beograda, danas u Novom Sadu, u potpunosti je odgovarao crno-belima. Lale su slavile 2:1 i tako sprečile klub sa Stare Karaburme da prvi prođe kroz cilj.

Poredak na konačnoj tabeli Kadetske lige Srbije izgleda ovako: 1. Partizan 72 boda (30 utakmica), 2. OFK Beograd 67 (29 utakmica), 3. Vojvodina 59 (30), 4. Crvena zvezda 56 (30), 5. Čukarički 55 (29)...

To praktično znači da duel između OFK Beograda i Čukaričkog ništa neće promeniti kad je u pitanju prvak i da je Partizan i u ovoj konkurenciji osvojio titulu.

Đorđe JovanovićNajzaslužniji za nju je, bez dileme, Đorđe Jovanović. Talentovani špic, koji je jesenas igrao za omladince, a zimus putovao sa prvim timom na pripreme, posle bopravka na Kipru je vraćen u kadetsku selekciju, gde je na 18 utakmica prolećne sezone dao čak 15 golova.

Upravo njegovi pogoci su pomogli Kecmanovom timu da u drugom delu sezone zasija, jer je posle 26. kola situacija na tabeli bila u korist OFK Beograda koji je imao jednak broj bodova kao Partizan (60), ali čak tri utakmice manje. Ni to mu nije bilo dovoljno da bude šampion, između ostalog jer je baš Jovanović odlučio nedavni derbi sa Romantičarima, kad je dao dva gola.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Partizankadetska liga SrbijekadetiĐorđe JovanovićDragan Kecman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara