"Stefan Babović uveren u kvalitet Partizana"
"Stefan Babović uveren u kvalitet Partizana"

Partizan pred Dila Gori: Hoćemo pobedu od dva razlike! Znamo čiji grb branimo, a Gruzini ne znaju šta im Grobari spremaju

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.07.15. | 13:20

"Bio bih zadovoljan da se plasiramo u grupnu fazu Lige Evrope", poručuje Stefan Babović uoči starta kvalifikacija za Ligu šampiona i hvali letošnje novajlije crno-belih

Stefan Babović uveren u kvalitet PartizanaPočinje. Napad na slavu, ali i milione. Partizanovi fudbaleri u utorak veče (20.45) kreću u pohod koji bi posle šest utakmica mogao da im donese značajnu referencu u karijerama, a klupsku kasu popuni sa čak 14.000.0000 evra, koliko iznosi premija za plasman u Ligu šampiona. Prva prepreka na put ka predvorju evropske elite je Dila Gori za koju svi u Humskoj 1 imaju samo reči hvale, međutim, uvereni su da nema kvalitet da napravi senzaciju na premijeri novog tima.
"Dva gola razlike bi bila pobeda koju bismo želeli", prenosi stav iz svlačionice Stefan Babović, zvanično zamenik kapitena crno-belih, a za manje od 24 sata čovek koji će u odsustvu Saše Ilić povesti saigrače i evropsku avanturu.

Iskusni vezista, ipak, deluje oprezno kad najavljuje duel sa prvakom Gruzije.
"M Srbi više nismo svetska sila u fudbalu, nemamo pravo nikome da pretimo i nikog da potcenjujemo. Pogotovu ne ekipi koja u svom sastavu ima reprezentativce.  Znamo čije ime i grb nosimo, to moramo i te kako da branimo".

Izabrane vesti

Crno-beli su, ipak, favoriti. Od te uloge i ne beže.
"Ne smemo da gledamo da nam je domaći teren hendikep,  Gruzini ne znaju za atmosferu koju će im prirediti naši Grobari, a to što igramo pred njima posmatramo kao plus".

Kad se povede reč o ambicijama u Humskoj 1 su obazrivi. Ligu šampiona sanjaju, ali ciljaju Ligu Evrope.
"Klub je uradio sve da dođemo do plasmana u grupnu fazu Ligu Evrope. Bio bih zadovoljan takvim epilogom, jer bi to donelo benefit na finansijskom planu. Kao igrač, naravno, poput svakog navijača želeo bih u Ligu šampiona. Zato su i dovedena pojačanja. Kad sam posle finala Kupa sa Čukaričkim pričao da su nam potrebna nisam ja to izmislio, jer je Partizan klub kome su novajlije uvek potrebne. Dovode ih i Real i Barselona, najbolji klubovi sveta. Mogu da kažem da smo doveli ekstra pojačanja za srpske uslove i da je potrebno samo malo strpljenja da se i publika uveri o kakvim igračima je reč. Sad je na njima da to pokažu. Lično, mislim da imamo jač tim za srpske okvire", dopunio je Babović.

MILINKOVIĆ: BIĆEMO PAMETNIJI SUTRA VEČE, IGRA BALAŽIC...

Zoran MIlinkovićKoliko će to biti dovoljno za iskorak u Evropi teško je oceniti. Pogotovu što u Humskoj 1 barataju sa ograničenim podacima kad je reč o Dila Gori, jer su Gruzini sve pripremne utakmice igrali iza zatvorenih vrata.
"Uprkos tome prikupili smo dovoljno informacija o rivalu i verujem da ćemo odgovoriti izazovu. Samo da krene, sve će biti lakše posle prve utakmice. Partizan želi prolaz u dva meča, daj Bože da sve rešimo u utorak, međutim, ne zaboravite da je reč o prvom meču u sezoni i da on uvek otvara razna pitanja i dileme. Posle njega ćemo biti pametniji, znaćemo šta nam valja činiti ubuduće", poručuje Zoran Milinković.

Trener Partizana je potvrdio da Brazilac Fabrisio neće igrati (nije licenciran, a osim toga je povređen i očekuje se da se ekipi pridruži naredne sedmice), dodao da je drugi štoper Gregor Balažic spreman za meč, kao i Abubakar Oumaru ("dali smo mu dva dana slobodno da ode i pokupi neke stvari"), uz napomenu da će - verovatno na klupi - susret rugog kola kvalifikaciija za Ligu šampiona početi omladinski reprezentativci Andrija Živković, Ivan Šaponjić i Miladin Stevanović.
"To su mladi ljudi, brzo će uhvatiti ritam, biće u konkurenciji za meč. Iza nas je mesec dana napornog rada, jedva čekamo da sezona krene. Prvaka Gruzije dočekujemo sa respektom, to je ekipa koja ume da igra fudbal i ima iste ambicije kao mi. Oslanja se na rsuku školu, dosta trči, fizički je snažna, međutim, spremni smo za ono što žele da naprave".

Na kraju, smeh prisutnih u konferencijskoj sali u Humskoj 1, pa i samog Milinkovića, izazvalo je pitanje: da li će sutra Dila Gori da izgori?
"Učinićemo sve da tako bude", dobro je raspoložen trener Partzana, koji odgovorno tvrdi da crno-beli nisu bili protiv odigravanja utakmice Superkupa Srbije protiv Čukaričkog, koja je bila planirana za 11. jul.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran MilinkovićStefan BabovićSrbijaFK PartizanLiga šampionaDila Gori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara