""
""

Partizan potopio Vojvodinu usred Slane Bare!

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.13. | 23:00

Već posle prve četvrtine bilo je jasno da će crno-beli upisati lagan trijumf - 100:85

Nije puno trebalo košarkašima Partizana da se oporave od poraza u večitom derbiju, a izabranici Duška Vujoševića iskalili su sav svoj bes na nemoćnoj Vojvodini - 100:85.

--------------------------------------------------------------------------

Izabrane vesti

 

VOJVODINA – PARTIZAN MT:S 85:100 (14:33, 28:27, 21:15, 22:25)

Dvorana: SC Klisa

Gledalaca: 1.400
Sudije: Jovčić, Jevtović, Čukalović

Vojvodina Srbijagas: Petković 4, Kužeta, Marković R 11, Boltić 4, Stojačić 5, Marojević 15, Zeković 18, Marković N 5, Ilić 3, Ivelja, Čović 11, Kalinić 9

Partizan mt:s: Lovernj 15, Milutinov 2, Vesterman 3, Gordić 7, Lučić 14, Milosavljević 12, Bogdanović 15, Gagić 11, Musli 6, Čakarević, Đekić, Bertans 15

--------------------------------------------------------------------------

Već posle prvih deset minuta bilo je jasno da će crno-beli upisati lagan trijumf, kada je rezultat bio 33:14. Od samog starta utakmice Partizan je odigrao veoma jako i agresivno u odbrani, imao širinu u napadu i maksimalno iskoristio zbunjenost domaćina. Žofri Lovernj, Dragan Milosavljević i Vladimir Lučić zadali su velike muke igračima Vojvodine, dok je ekipa iz Novog Sada zaigra jako nervozno, bezidejno, kako u odbrani, tako i u napadu, a jedini raspoloženi igrač bio je Marojević. Očajan procenat šuta, slaba odbrana, ali i čak sedam izgubljenih lopti u napadu donele su gostima lagane poene, ali i prednost koja je iz minuta u minut bila sve veća.

Crno-beli su serijom 12:0 dva minuta pre kraja deonice stigli do 20 poena razlike (28:8) i tada je već bilo jasno da se domaćinu ne piše dobro, a do kraja poluvremena Vojvodina je primila čak 60 poena, što definitivno nije bilo na nivou ekipe koja se bori za mesto u ABA ligi naredne sezone.

U nastavku je Partizan rutinski čuvao prednost, nastavio sa dominantnom igrom i do kraja meča držao sve konce u svojim rukama. Vojvodina je tokom druge i treće deonice pokušala da napravi neverovatan preokret, ili bar maksimalno smanji prednost, a do kraja trećeg perioda uspela je da smanji na 12 poena razlike (75:63). Čović, Zeković i Marojević su vodili svoj tim napred. Ipak, nije bilo snage za nešto više, pošto su Beograđani dodali gas i u poslednjih deset minuta napravili 20 poena razlike, čime je i definitivno bilo rešeno pitanje pobednika - 100:85.

U redovima Partizana čak šest igrača je imalo dvocifreni učinak, a najbolji među njima bili su Lovernj, Bogdanović Bertans sa po 15 poena, dok je na drugoj strani Zeković ubacio 18, a Marojević 15. 

Treba pohvaliti i Partizanov odličan procenat šuta iz igre (28/39 za dva, 7/16 za tri), ali i činjenicu da su Beograđani na kraju susreta imali više izgubljenih lopti u odnosu na domaćina (16:15). 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Bogdan BogdanovićDragan MilosavljevićĐorđe GagićKK PartizanKK VojvodinaKošarkaška SuperligaMarko BoltićFK PartizanSrbijaŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara