""
""

Partizan nastavlja potragu za plejmejkerom, crno-belima ponuđeni Perkins i Gordon?

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.01.15. | 16:43

Bivši košarkaš Partizana Nikola Peković navodno spreman da finansijski pomogne potragu crno-belih za plejmejkerom koja bi konačno mogla da bude uspešno završena

Počeo je drugi deo sezone u košarkaškoj Jadranskoj ligi, a ekipa Partizana još uvek je u potrazi za igračem koji bi rasteretio Milenka Tepića i Borisa Dalosa na poziciji plejmejkera i time pomogao celom timu u borbi za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Klub iz Humske, duboko pritisnut finansijskim problemima i poteškoćama, nikako nije uspevao da pronađe pravo rešenje za organizatora igre. Iako zvanične potvrde još nema, pomoć crno-belima mogla bi da stigne od bivšeg igrača Nikole Pekovića.

Izabrane vesti

NBA as, centar Minesote, navodno je obezbedio određenu svotu novca, ne manju od 100.000 dolara, kao finansijsku pomoć klubu da dovede plejmejkera.

Sa Partizanom su od letos u vezu dovođena mnoga imena, pre svega su to u pitanju bili američki košarkaši. Ako je suditi po raspoloženju navijača, oni su pre svega bili za vraćanje Lestera Boa Mekejleba, ali je trener Duško Vujošević rekao da to nije realna mogućnost.

Poslednja dva imena koja su se našla na „skeneru“ crno-belih su Džamont Gordon i Doron Perkins. Prema nezvaničnim informacijama, i jedan i drugi su ponuđeni šampionu Srbije u prethodnih nekoliko dana.

Gordon i Vujošević sarađivali su u sezoni 2010/2011, kada je trofejni stručnjak predvodio moskovski CSKA. Gordon ima 27 godina, a u karijeri je još nastupao za Fortitudo, Cibonu i Galatasaraj. Trenutno je bez ugovora a prošle godine se oporavljao od povrede ukrštenih ligamenata kolena. Gordon je igrao protiv Partizana čuveno finale Jadranske lige 2010. godine koje je rešio Dušan Kecman trojkom preko celog terena.

Kada je u pitanju Perkins, radi se o igraču koji u maju puni 32 godine, a 12. decembra ostao je bez angažmana u španskoj Laboral Kući. Promenio je dosta klubova u dosadašnjoj karijeri, igrao je za japansku Tojotu, nemački Oldenburg, belgijski Bri, Makabi Haifu, Makabi Tel Aviv, italijansku Kantu, ukrajinski Donjeck, kineski Fošan, Olimpijakos i Bešiktaš.

Najveći uspeh u karijeri napravio je u dresu Olimpijakosa, sa kojim je 2013. godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Trener Vujošević nedavno je izjavio kako se nada da bi potraga za plejmejkerom mogla da bude gotova u naredne dve nedelje, a priznao je i da mu se sviđa kako igra plejmejker Zadra Džejms Florens.

Ekipa Partizana trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Jadranske lige sa učinkom od devet pobeda i sedam poraza. Sledeće subote u 17. kolu Partizan će u hali Pionir dočekati ljubljansku Olimpiju.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaDžamon GordonDoron Perkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara