"Vujošević"
"Vujošević"

Partizan mora da pobedi, Vujošević ne pristaje na alibi: Tako se kali čelik

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.11.14. | 12:06

„Svaki meč nam je eliminacioni, nemamo isti kriterijum suđenja, ali to ništa nije bitno, jer u sredu moramo da igramo punim plućima“, poručio strateg crno-belih pred duel sa Asesoftom u Evrokupu

VujoševićPresudna utakmica za opstanak na međunarodnoj sceni. Partizan u sredu od 18 časova igra protiv rumunskog Asesofta meč petog kola Evrokupa i samo ga pobeda ostavlja u konkurenciji za prolaz dalje. Početna četiri poraza u E grupi stvorila su pritisak kod crno-belih da naredni duel moraju da dobiju inače bi već mogli da se opraštaju od ambicije za plasman u narednu fazu.

Svestan je toga i trener Duško Vujošević, pa dan uoči duela u Pioniru upozorava i na probleme sa kojima se Parni valjak suočava.

Izabrane vesti

Imali smo težak kalendar, ušli u Evrokup iz četvrtog šešira, podela na Istok i Zapad nije dobra, jer se prave teška putovanja. Često krećemo rano ujutru, nije zgodno kad se nagomila umor, a grupa nam je teška, potrefilo se da je nezgodan kalendar, a u sredu - ako želimo da ostanemo u igri - moramo da dobijemo. I verujem da ćemo to učiniti“, rekao je Vujošević.

Srpski prvaka je u pripremnom periodu već igrao sa Asesoftom u Bukureštu, izgubio je 20 razlike, ali...
Ova ekipa nema mnogo veze sa Rumunima, jer ima devet stranaca, gazda je politicki moćan, napravio je dobar tim, popunjen na svim pozicijama, vodi ih naš trener Arnautovic, upoznat sa kvaljtetima i problemima Partizana. Moraćemo da uložimo najbolje od sebe ako želimo da dobijemo. Nadam se da će publika doći u što većem broju, jer nam mnogo znači. Bio sam iznađen posetom protiv MZT-a, forma nam raste, taj trend će se nastaviti, jer treniramo dobro, polako se kompletiramo, to ce se prikazati sutra“.

 

Grobare najviše interesuje kad će na parket kapiten Dragan Milosavljević, a ohrabrujuće deluju vesti da će Milan Mačvan zaigrati uprkos lakšoj povredi zadnje lože.
Jedva cekam da se Milosavljević vrati u tim, šansu su dobili neki mlađi igrači da pokažu da su za Partizan, međutim, ne bi trebalo sad da ih opteretimo, moraju i oni da imaju kredit, biće i mlađima lakše kad se vrate povređeni. Mačvan bi trebalo da bude u timu. Nije potpuno spreman, radio je, doveo  kilažu u red, relativno skoro počeo da trenira sa ekipom. Ta povreda je mala ruptura, ali je duboka, ostavila je trag, postoji upala nervnih vlakana i daje simptome bola. To nije bol koji ukazuje na opasnost, već bol preko kojeg bi trebalo ići. To su rekli lekari. A i Milan mora da bude svestan trenutnih mogućnosti u smislu da još ne može da pruzi 100 posto“.

 

Na kraju, trofejni strateg je napomenuo:
Ne bavimo se kalkulacijama, već samo prvom sledećom utakmicom. Ne pristajemo na alibi, svaki meč nam je eliminacioni, nemamo isti kriterijum sudjenja, ali to ništa nije bitno. U sredu moramo da igramo punim plućima, moramo da dobijemo. To nas u nekoj meri opterećuje, ali tako se kali čelik“, završio je Vujošević.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Duško VujoševićEvrokupJadranska ligakosarka partizanFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara