"Pionir čeka Ligu šampiona"
"Pionir čeka Ligu šampiona"

Partizan ide u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.16. | 13:55

Dragan Todorić potvrdio da postoje ozbiljne šanse da crno-beli igraju evropsko takmičenje naredne sezone, ostaje da se vidi po kom modelu

Pionir čeka Ligu šampionaBeogradski Partizan nedavno je popustio pod pretnjama svetskog (FIBA) i domaćeg (KSS) košarkaškog policajca. Iako je u prvi mah delovalo da odustajanje od Evrokupa znači da navijača crno-belih drugu sezonu zaredom neće imati priliku da svoje ljubimce gledaju u kontinentalnim takmičenjima, ta opasnost je otklonjena.

Prema saznanjima našeg portala, u ovom trenutku deluje kao vrlo realna varijanta da se Partizan od jeseni takmiči u Ligi šampiona pod pokroviteljstvom FIBA.

Izabrane vesti

“Lično, smatram da postoje ozbiljne šanse da igramo u tom takmičenju ove sezone. Sačekajmo, ipak, ponedeljak, verujem da ćemo narednih dana imati konkretan odgovor na to pitanje“, rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić u kratkoj izjavi za MOZZART Sport.

Dragan TodorićPrethodnih dana predstavnici beogradskih crno-belih intenzivirali su kontakte sa ljudima iz FIBA, a sve se nekako poklopilo i sa neformalnim rokom koji je svetska kuća košarke dala klubovima “disidentima“ iz Evrokupa za prijavljivanje u njeno takmičenje.

Taj rok istekao je u subotu, dan pošto je predsednik Partizana Nikola Peković poslao pismo prvom čoveku Evrolige Đordiju Bertomeu u kojem je objasnio razloge za odustajanje od Evrokupa.

--->>> Partizan ne igra Evrokup!
--->>> Gospodine Bartomeu, morali smo...

Dva dana pre Partizana to je uradio i atinski AEK, a sličan potez najavili su i čelnici poljske Zjelone Gore. Dosta pre njih ovakav potez povukla su četiri italijanska kluba, a ostaje da se vidi još šta će uraditi ekipe iz Španije.

KSS je prošlog meseca suspendovala Partizan, što je sa sobom povuklo i zabranu registrovanja igrača, a sa istim problemom suočili su se i ostali klubovi koji su se opredelili za Evrokup.

Aleksandar Džikić i Vanja MarinkovićSada ostaje da se vidi kakav modalitet će FIBA da pronađe kako bi ekipe koje su odustale od Evrokupa priključila takmičenju u Ligi šampiona. Po jednoj varijanti, mogao bi da se održi novi žreb kako bi se kompletno promenili sastavi grupa u skladu sa novim brojem učesnika ili da se “disidenti“ iz Evrokupa rasporede po već utvrđenim grupama.

--->>> Liga šampiona menja format: Uvodi se još jedna grupa?
--->>> AEK prelomio, Španci ćute
--->>> Liga šampiona: Mega na Cibonu, Strazbur, Ostende...

Inače, u Ligi šampiona žrebane su četiri grupe sa po osam učesnika, a sada je poznate su 24 ekipe, među kojima je i Mega Leks, a još osam će doći iz kvalifikacija. Grupna faza takmičenja počinje 20. oktobra.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanFIBA Liga šampionaKK PartizanJadranska ligaDragan Todorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara