""
""

Partizan i Radnički su imali džentlmenski sporazum, nas ne tangira ako ga je neko prekršio

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.13. | 15:52

''Sa pravne strane, Branko Pauljević je uredno registrovan i licenciran, tako da može bez problema da igra svaku utakmicu, pa i protiv crno-belih'', kaže Branislav Delić, komesar za takmičenje Super lige

Mnogo buke ni oko čega. Tako bi najslikovitije mogao da se okarakteriše ''slučaj Branko Pauljević''. Desni bek Partizana nedavno prosleđen na jednogodišnju pozajmicu Radničkom iz Niša, igrao je meč drugog kola Super lige protiv crno-belih, iako je ugovorom dva kluba predviđeno da propusti susret sa prvakom Srbije.

Odmah se digla polemika da li je sve u skladu sa propisima, podleže li domaćin eventualnim sankcijama, ali take najave sasečene su u korenu.
''Partizan i Radnički su imali džentlmenski sporazum da Branko Pauljević ne igra mečeve protiv kluba koji ga je prosledio na pozajmicu, ali nas ne tangira šta piše u ugvoru dva kluba, da li ga neko poštuje ili ne. Sa pravne strane, igrač je uredno registrovan i licenciran, tako da može bez problema da igra svaku utakmicu, pa i protiv crno-belih'', kaže za MOZZART Sport Branislav Delić, komesar za takmičenje Super lige.

Izabrane vesti

Prema tome, pojavljivnje Branka Pauljevića među starterima meča na Čairu ne podleže sankcijama, već je Radnički samo prešao preko dogovora, ali ne postoji pravni okvir kažnjavanju u vidu oduzimanja bodova, tako da se u Humskoj 1 uzalud pozivaju na ugovor sa Radničkim, overen u Fudbalskom savezu

Ugovor između klubova, međutim, nije merodavan za takmičarske organe i Branka Pauljevića bi eventualno mogao da kazni samo Partizan, međutim, ni ta sankcija ne bi podrazumevala reakciju disciplinskog organa, što znači da Slobodan Pajović neće imati potrebe da reaguje oko slučaja koji je poslednjih dana izazvao medijsku pažnju.
''Reagovaćemo kad i ako bude potrebe za tim, a za navedeni slučaj još nismo dobili predmet, čak ni naznake da će se nešto dešavati, tako da bi bilo neozbiljno da se bavimo pretpostavkama'', rekao je Slobodan Pajović.

(FOTO: MOZZART Sport) 


tagovi

Branislav DelićBranko PauljevićFK PartizanRadnički NišSrbijaSuperligaTakmičarska komisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara