""
""

Partizan: Hoćemo saradnju sa Zahavijem, nećemo da prodamo Jojića i Ninkovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.14. | 08:54

Ratomir Babić i Darko Grubor u Izraelu pregovarali s potencijalnim ulagačima

Dosta polemike u javnosti, posebno među navijačima Partizana, izazvala je vest da su čelnici crno-belih – Ratomir Babić i Darko Grubor – u ponedeljak boravili u Izraelu. U prvi mah se tumačilo da je svrha posete potpredsednika i generalnog sekretara Svetoj zemlji eventualna prodaja Miloša Jojića i Nikole Ninkovića Investicionom fondu tamošnjeg (a i šire) uticajnog menadžera Pinija Zahavija, međutim, po povrtaku u Beograd iz Humske stiže samo delimična potvrda ove informacije.
Istina je da smo bili u Izraelu i vratili se u utorak, kao i to da smo vodili određene razgovore o dugoročnoj saradnji. Ono što nije precizno i tačno u priči koja se pojavila je vezano za Ninkovića i Jojića. Pričali smo o saradnji, ali ništa konkretno o pomenutim igračima. Kada budemo imali konkretne odluke, to ćemo svakako objaviti“, prenose Novosti reči generalnog sekretara Darka Grubora, koji je na pitanje da li je na sastanku jedna od tema bila prodaja nekog drugog fudbalera uzvratio: „Ne, tako nešto nije planirano“.

Potpredsednik Ratomir Babić otkriva da je razlog posete Izraelu isključivo finansijske prirode, u cilju pronalaska investitora kako bi se premostila finansijska kriza.
Na sastanku Sekretarijata postigli smo dogovor da pokrenemo akciju prikupljanja sredstava za očuvanje i normalno funkcionisanje prvog tima. U tu svrhu smo generalni sekretar Darko Grubor i ja boravili u Tel Avivu i razgovarali sa ljudima iz Asocijacije izraelskih fudbalskih klubova. Iskazali smo potrebu, a oni želju sa saradnjom“, napomenuo je Ratomir Babić u izjavi za Sportski žurnal. „Sastanku je prisustvovao i Pini Zahavi, uz još nekoliko poslovnih ljudi, ali nema govora o prodaji! Želimo partnere, uz čiji bismo kapital uspeli da sačuvamo tim na okupu, ako Bog da osvojimo titulu i na leto napravimo iskorak u Evropi“.

Izabrane vesti

Investicioni fond Pinija Zahavija poznat je ovdašnjoj javnosti od slučaja Lazar Marković, kad je Partizan prodao prava na svog napadača Izraelcima i tako odmah dobio novac, ali izgubio onaj deo koji se na račun ulagača slio prilikom transfera mladog asa u Benfiku. Zato postoji bojazan šta će se desiti sledeći put kad Zahavi položi prava na preču kupovinu Partizanovih asova.
Tačno, s bitnom razlikom – bili bismo partneri! A ne da im prodamo Matiju Nastasića za 2,5 miliona evra i tu stavimo tačku, odnosno, ne zaradimo ni cent, ili vrlo malo, od njegovih budućih transfer“, dodao je Babić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaRatomir BabićPini ZahaviNikola NinkovićFK PartizanMiloš JojićDarko Grubor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara