"Protesti crno-belih posle odluke Pipera da dosudi penal za Spartak"
"Protesti crno-belih posle odluke Pipera da dosudi penal za Spartak"

Partizan digao glas: Olako se sude penali protiv nas! Piper bolje čuje nego što vidi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.08.15. | 13:23

„Ne tražimo izuzeće arbitra, ali očekujemo kaznu i želimo da se njegovom greškom bave organi zaduženi za regularnost“, upozorava Milorad Vučelić, potpredsednik crno-belih

Protesti crno-belih posle odluke Pipera da dosudi penal za SpartakPartizan je pobedio, ali Partizan je i nezadovoljan. Odluka Petra Pipera da dosudi jedanaesterac u korist Spartaka iziritirala je ne samo Zorana Milinkovića koji smatra da bi sudije trebalo da pokažu više poštovanja prema njegovom timu, a jutro posle utakmice četvrtog kola Superlige Srbije glas protiv arbitra iz Čačka podigla je i uprava crno-belih.

Potpredsednik Milorad Vučelić ne može da se načudi kako je Petar Piper naočigled celog stadiona duel Fabrisija Dornelasa i Srđana Plavšića, započet van kaznenog prostora „uvukao“ u 16 metara i posle nekliko sekundi dvoumljenja pokazao na belu tačku sa koje je Vladimir Torbica doneo izjednačenje, koje gosti iz Subotice, ipak, nisu sačuvali, jer je mladi Saša Lukić u petom minutu nadoknade vremena preduhitrio štopericu (2:1).
Nisam srećan zbog načina na koji se sudi Partizanu. Odnosno, protiv Partizana. Ovo je već treći jedanaesterac u poslednja dva kola (dva na gostovanju Novom Pazaru, prim. au). Rekao bih da arbitri olako upiru na belu tačku. Piper se definitino ogrešio, tu nema dileme, jer je najpre pokazao da je reč o slobodnom udarcu, a tek posle konsultaicja sa pomoćnim ili sudijom iza gola dosudio jedanaesterac. To mi je nelogično. Jednostavno, on ne sme javno da se koleba šta će da dosudi“, upozorava Vučeli u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Iz Humske 1 uveravaju da ovo nije poziv na odstrel arbitra iz Čačka, ali da su prinuđeni da reaguju posle, kako kažu, propusta na njihovu štetu.
Partizan ne traži izuzeće Petra Pipera, samo skreće pažnju na njegovu grešku. Želimo da se njom bave organi zaduženi za suđenje, ali i regularnost prvenstva. Shodno tome, očekujemo odgovarajuću kaznu za Čačanina, jer je reč o flangrantnom kršenju pravila. A mi ćemo, izgleda morati da postižemo još više golova po utakmici, kako bismo sprečili mogućnost da protivnik sa penala uzme neki bod“.

Gužva posle isključenja Zorana LončaraCrno-belima nije jasno ni isključenje njihovog pomoćnog trenera Zorana Lončara, koji je morao da napusti klupu posle pogotka Saše Lukića i prigovora na račun sudija.
„Ne znam šta je tačno Lončar izgovorio, ali šta god da je, Petar Piper je pokazao da ima izoštren sluh, jer je to čuo iako je bio daleko od naše kluba. Sluh mu je izoštren, a vid izgleda nije. Taj specifičan načn suđenja do sad nije viđen.“

Pobedom nad Spartakom Partizan se poravnao sa Javorom i Borcem na vrhu tabele sa po devet bodova, ali još više ga raduje činjenica da je obezbedio jesen u Evropi.
Zadovoljni smo rezultatima, a pre svega igrom i načinom na koji je tim vođen. Uz svo poštovanje BATE Borisova, verujem u našu ekipu i trenera Zorana Milinkovića, prepoznatljiv karakter igrača i zato sam blagi optimista pred baraž mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona“.

Čelnici Partizana slave pobedonosni gol protiv SpartakaA ako se u nju uđe - ili u Ligu Evrope - jasno je da su potrebna pojačanja. Vučelić potvrđuje da je Partizan u kontaktu sa Urošem Đurđevićem i Markom Lomićem.
Radi se na njihovom angažmanu, nadamo se da ćemo to uspeti da završimo. Možda i što pre, kako bismo uspeli da ih prijavimo za mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona“, rekao je Milorad Vučelić.

Crno-beli na spisak licenciranih igrača mogu da dopišu imea novih do ponedeljka u ponoć.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSudijeSrbijaPetar PiperFK PartizanMilorad Vučelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara