""
""

Parker žestoko preti Zvezdi: Prijaviću ih u FIFA! Ne daju mi da radim, a pričaju kako ih ucenjujem

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.16. | 09:17

„Već sam potražio pravni savet u FS Engleske, uložio sam već žalbu, jer nisu imali pravo da me kazne", poručio problematični napadač

Crvena zvezda nikako da pobegne od Džošue Parkera, a i ona od njega. Prošle sezone Nenad Lalatović je imao sukob sa napadačem iz Antigve iz Barbude, a ove ga je aktuelni stručni štab udaljio od takmičarskog tima posle neuspešne odiseje u Aberdinu.

Problematični napadač je zbog samovoljnog odlaska u Londonu dobio suspenziju, zatim je kažnjen oduzimanjem deset odsto od godišnje zarade (9.600 evra). Međutim, Parker se ne miri sa takvim scenariom, već razmišlja da Crvenu zvezdu prijavi disciplinskim organima FIFA.
Prvo, od isteka moje pozajmice klub me je ostavio van ekipe, ne dozvoljavajući da radim svoj posao. Drugo, u slobodnom danu sam otišao u London da vidim bolesnog sina koji je dobio astmu, ali mi je policija na aerodromu uzela pasoš da ga zameni, jer je na jednom mestu bio oštećen. Vratili su mi ga posle tri dana, pa sam se tada i vratio u Beograd. Drugi pasoš Antigve ne nosim u Evropi. Treće, dispcilinski postupak je vođen mimo mene, a visina novčane kazne je baš onolika koliko mi Zvezda trenutno duguje“, rekao je Parker u razgovoru za Večernje novosti.

Izabrane vesti

Momak koji definitivno pripada društvo stranaca sa najslabijim učinkom u Crvenoj zvezdi obratio se već za pravni savet FA Engleske.
Kompletnu papirologiju sam poslao u London, a onda su mi oni, posle pregleda, rekli da se klub ogrešio o mene. Zatim su me uputili na Mirka Poledicu, predsednika Srpskog sindikata. Uložena je žalba i sada čekamo odluku kluba. Ceo slučaj će ići na FIFA ako treba, a nadam se da se to neće dogoditi. Ja sam miran, ništa nisam loše uradio i za sve imam papire“.

Crvena zvezda je Parkeru u finišu prelaznog roka ponudila sporazumni raskid saradnje.
Ponuđen klub i uslovi mi nisu odgovarali, zato sam odbio. Ako bi mi našli bolji klub, prihvatio bih. Ali sada nemam bolje i zato sam ovde. Tačno je da mi je uprava ponudila da mi plati što duguju i da dobijem papire, ali se to događalo u cajtnotu prelaznog roka. Pa, gde da nađem novi klub za dan? Imam ugovor, živim od fudbala, hranim porodicu. I dalje ne bežim od dogovora sa klubom, ali bio bi red da se prema meni ophode kao prema ostalim profesionalcima i omoguće mi da radim sa ekipom. A, ne da pričaju kako ih ucenjujem. Fudbal je posao, mora da se poštuje ugovor“, zaključio je Parker.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici


tagovi

SuperligaSrbijaEvropaDžošua ParkerFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara