""
""

Parker - demagog kakvog Marakana ne pamti: Bio sam među najboljima, zvižde mi što sam stranac, a ako su navijači blesavi...

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.15. | 08:48

„Kad budem dao gol svi će hteti da mi budu prijatelji“, poručuje napadač koji je od dolaska u Zvezdu dao samo dva gola

Zvezdan Terzić je zimskim angažovanjem Džošue Parkea pokušao da ubedi navijače Crvene zvezde da je reprezentativac Antigve i Barbude igrač dostojan dresa Marakane, a krilni napadač je otišao korak dalje tvrdnjom od koje se verovatno diže kosa na glavi svakom Deliji - da je protiv Kairata bio jedan od najboljih igrača!

Šta misle o izdanju nekadašnjeg fudbalera Domžala navijači su pokazali u nedelju, na prijateljskoj utakmici sa ruskom Mordovijom, kad su Parkera, još dok je sedeo na klupi za rezerve, počastili zvižducima.
„Ako su navijači naivni i blesavi da poveruju ljudima koji nemaju veze sa fudbalom u to šta ja mogu onda to nije moj problem. Mogu da mi zvižde koliko žele, ali znam da će, kad budem dao gol, svi hteti da mi budu prijatelji. Ipak, nisu mi potrebni novi prijatelji. Odigrao sam 11 utakmica za Zvezdu, očekuje se da postignem ne znam koliko golova. Možda su im očekivanja velika kao pre 20 godina, kad se igrala Liga šampiona. Ovo je drugačiji tim, novo vreme. Bilo je onih koji su duže vremena proveli ovde od mene, igrali lošije, a nije im se zviždalo“, poručio je Parker u ispovesti koju prenose Sportski žurnal i Blic.

Izabrane vesti

Reakcija sa tribina Marakane bila je logična posledica onoga što je Parker, zajedno sa kolegama iz ekipe, pokazao u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope, iako on uverava da su motivi druge prirode.
Dobio sam zvižduke zato što sam stranac. Doduše, zviždali su i Orlandiću. Šta je mogao da uradi za 60 minuta? To je glupost. Svako može da ima lošu utakmicu. Nisam očekivao zvižduke, ali me ne dotiču. Jednom sam pogledao utakmicu protiv Kairata i bio sam među najboljima na terenu. Katai je bio dobar, Rajković je uvek na visokom nivou, a ja naročito u drugom poluvremenu. I posle revanša trener se rukovao sa mnom i rekao da sam vrlo dobro igrao“.

Parkerova demagogija ide toliko daleko da čak tvrdi da je bio jedan od najkonkretnijih fudbalera Crvene zvezde u Kazahstanu, gde se završila ovogodišnja evropska misija crveno-belih.
Ako ne gledate samo kao prosečan navijač, koji očekuje da predriblam trojicu i dam gol, možete da primetite da su se u revanšu i bek i štoper i zadnji vezni kretali ka meni, a njihov trener ih je dozivao da požure. Predstavljao sam opasnost po njih. Znam da sam promašio dve šanse. Zašto niko ne kaže da tim ne stvara mnogo šansi, nego da Parker od dve ne koristi nijednu!? Promašuju i Mesi i Ronalno, nije ni njihova uspešnost stoodstotna. Sigurno nisam bio najgori“, dodao je Džošua Parker, koji je za šest meseci u Crvenoj zvezdi dao dva gola.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijafudbalDžošua ParkerFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara