""
""

Pariz opet proklinje lude Bugare! Veče poklona za Arsena Vengera: dobio prvo mesto i novog špica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.16. | 22:44

Ludogorec u nadoknadi ostao bez pobede na Parku prinčeva, ali ide u Ligu Evrope

Arsenal ide sa prvog mesta u nokaut fazu, PSŽ će u šešir sa nepovlašćenima u drugi šešir i mogao bi dugo da proklinje Ludogorec. Pre 23 godine, gol Emila Kostadinova je zaledio Pariz. Francuzi su tada dobro upamtili Bugare, a večeras su upamtili brazilske majstore na privremenom radu u Bugarskoj. PSŽ - Ludogorec 2:2, Bazel - Arsenal 1:4 i Tobdžije su u poslednjem kolu preksočile Svece na prvom mestu.

Izabrane vesti

Bilo je ovo veče poklona za Arsena Vengera. Njegovi izabranici su mu poklonili pobedu u Bazelu, strelac het-trika Lukas Perez mu je poklonio novu opciju u napadu pred jedan od ključnih perioda u Premijer ligi.

Ludogorecu se možda vratilo za onaj poraz od Pari Sen Žermena u prvom meču kada je bugarstki tim zaslužio makar bod. Večeras su naplatili Svecima i čak bili na ivici pobede, ali su bez nje ostali u nadoknadi vremena.

Holanđanin Misiđan je na sjajnu asistenciju Brazilca Natanijela najavio iznenađenje na Parku prinčeva. Znali su Francuzi koliko je Ludogorec opasna ekipa i igrali su u najjačem sastavu. Dodali su gas do maksimuma, ali ništa nisu mogli uprkos inicijativi, posedu lopte i boljim šansama...

Konačno, jedan centaršut je prošao, gosti su slabo intervenisali, a Kavani makazicama u 81. minutu umirio domaću pubilku koja je čvrsto poverovala u još jedan preokret protiv Ludogoreca. Ali ovoga puta su i gosti imali odgovor. Brazilci su iskombinovali drugi gol Lude šume u 69. minutu. Vanderson je asistirao, a Kafu pogodio i PSŽ je opet bio uvučen u nervozu.

Sveci su svim silama krenuli napred i uspeli da izednače preko Di Marije u nadoknadi vremena. Ali to nije bilo dovoljno za prvo mesto jer je Arsenal pregazio Bazel u gostima sa 4:1 što su bile lepe vesti i za Ludogorec koji se ispred Švajcaraca plasirao u nokaut fazu Lige Evrope kao trećeplasirani.

Arsenal je nemilice rešetao mrežu Bazelu i osluškivao bvesti iz Pariza. Špansko pojačanje Lukas Perez je konačno dobio pravu šansu i sa kamatom uzvratio Vengeru. Posle asitencije Gibsa je načeo Bazel u osmom minutu. Još toliko vremena je prošlo do drugog Perezovog gola, a već na početku drugog poluvremena je posle sajne asistencije Sančeza upisao het-trik i pokazao da Venger ima još jednu opasnu napadčku opciju. Ivobi je povisio na 4:0, da bi rezervista Dumbija postigao počasni golaz Švajcarce.

Arsenal ide u prvi šešir, PSŽ u drugi (neće valjda opet Barselonu?), Ludogorec će u Ligu Evrope...

(FOTO: Action images)


tagovi

Švajcarska 1Pari Sen ŽermenLukas PerezLudogorecLiga šampionaFrancuskaEngleskaEdinson KavaniBugarskaBazelArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara