Pape Sušić i Ahisar uzeli trofej Galatasaraju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.08.18. | 22:56

Fatih Ozturk odbranio odlučujući penal Gomisu

Ahisar je uzeo meru Galatasaraju u borbi za prvi trofej u novoj sezoni. Ekipa Safeta Sušića osvojila je turski Superkup, pošto je u Konji posle penala savladala šampiona Galatasaraj  sa 6:5. Posle 120 minuta bilo je 1:1.

Junak trijumfa Ahisara bio je golman Fatih Ozturk koji je u petoj seriji odbranio penal najboljem strelcu Galatasaraja Bafetimibiju Gomisu.

Izabrane vesti

Kod pobednika su se bele tačke bili precizni Vural, Larson, Bajram, Lopes i Seleznjov, dok su za Galatasaraj pogodili Inan, Derdijok, Feguli i Rodriges.

Inače, Jevgen Seleznjov je u već petom minutu doveo Ahisar u vođstvo i dobrano zabrinuo navijače aktuelnog turskog šampiona. Iskusni ukrajinski napadač se lepo snašao i iskoristio potpuno smušenost odbrane Galatasaraja.

I nije se Ahisar povukao odmah posle toga, mada je morao i da se brani jer su Lavovi počeli opasno da napadaju. Agresivna igra isplatila se Galatasaraju u 79. minutu, kada je posle asistencije Juta Nagatoma, Eren Derdijuk rutinski poslao loptu ispod protivničkog golmana.

U produžecima su navijači na stadionu u Konji videli samo jednu opasnu priliku i to ju je imao Galatasaraj u 96. minutu kada je Junus Agkun snažno šutirao, ali je Fatih Ozturk paradom izbio loptu u korner.

Foto: Printscreen


tagovi

Safet SušićBafetimbi Gomis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara