""
""

PAO DOGOVOR! Monako platio 50 miliona evra za Rodrigeza i Moutinja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.13. | 18:18

Dvojica fenomenalnih vezista iz Porta jutros obavili lekarske preglede u novom francuskom prvoligašu, pa se uskoro očekuje i zvanična promocija

 

Izabrane vesti

Priča je gotova, Monako je sa reči prešao na dela. Reprezentativac Portugala Žoao Moutinjo i “kolumbijski Kristijano Ronaldo” - Džejms Rodrigez najverovatnije su prva pojačanja kluba iz Kneževine! Portov tandem danas je bio na medicinskim pregledima i ako sve prođe kako treba, povratnik u Ligu 1 će portugalskom prvaku za ovaj posao  isplatiti 50 miliona evra.

Džejms Rodrigez je danas u portugalskim medijima najavio rastanak sa ekipom sa Dragaoa. Kolumbijac je došao u Porto u julu 2010. godine, kada je u klub stigao i Moutinjo. Zajedno su osvojili tri uzastopne titule prvaka Portugala i po jedan domaći kup i pehar u Ligi Evrope. Za Rodrigeza su ozbiljno bili zainteresovani Mančester Junajted i Mančester Siti, a Moutinja već godinu dana juri Totenhem. Ipak, nisu mogli da izdrže finansijsko nadmetanje sa prebogatim francuskim klubom.

Ovo je tek početak migracije najvećih svetskih zvezda u Kneževinu. Na spisku želja trenera Klaudija Ranijera, između ostalih, nalaze se i Radamel Falkao, Karlos Tevez i Vensan Kompani. Klub kojim gazduje ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev neće žaliti novca da oformi tim sposoban da naredne sezone u borbi za titulu izazove Pari Sen Žermen. 

A, prednost u odnosu na rivale u francuskom šampionatu donosi im to što se u Monaku ne plaća porez na prihod, što automatski omogućava Kneževima da izdvoje više novca za plate igrača. 

Što se Porta tiče, oni su po ko zna koji put pokazali da su kraljevi poslovanja na fudbalskoj pijaci. Podsetimo da su prošlog leta prodlai Hulka za 55 miliona evra, pretprošlog Falkaa za 47 miliona evra i da ne nabrajamo koliko su zaradili na Andersonu, Brunu Alvešu, Guarinu, Kvarežmi, Lisandru Lopezu, Pereiri, Fereiri...

Džejmsa Rodrigeza su doveli iz argentinskog Banfilda pre tri godine za 7,3 miliona evra, a iste godine su kupili i Moutinja od Sportinga za 11 miliona evropskih novčanica. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Dmitrij RibovljevHames RodrigezEvropaFrancuskaLiga 1MonakoPortoPortugalŽoao Mutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara