""
""

Paklena kiša trojki kobna po Cibonu! Budućnost ponovo radila na zvezdaški pogon, novajlija Lemb odličan na debiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.15. | 23:13

Đetići ubacili čak 17 trojki protiv nekadašnjeg šampiona ABA lige

Dva puta u jednoj godini – Budućnost je zgazila Cibonu. Posrnuli velikan iz Zagreba doživeo je od Đetića Luke Pavićevića najubedljiviji poraz još od maja, kada je Cedevita slavila sa velikih 20 poena razlike. Ove subotnje večeri crnogorski šampion odneo je pobedu sa 22 koša viška – 91:69. A kako i ne bi, kada je ubacio čak 17 trojki iz 33 pokušaja!

Izabrane vesti

Kao i u mnogim utakmicama ove sezone, Budućnost je do pobede išla na zvezdaški pogon Dragićević – Subotić. Nekadašnji košarkaši Crvene zvezde zajedno su iskombinovali čak 39 poena, od čega je bivši kapiten upisao čak 23 (4/6 za tri), što mu je rekord ove sezone, dok je Subotić sa 16 poena (4/5 za tri) uspeo da našteluje nišanske sprave i mrežicu protivnika „pofajta“ sa distance.

Odličnu partiju pružio je i novajlija u dresu Budućnosti, Doron Lemb, koji je meč završio sa 17 poena (3/5 za tri), tri skoka i dve izgubljene lopte.

Nisu Ciboni pomogli brojni ofanzivni skokovi, ni nešto bolji početak susreta. Jednostavno, poraz je bio zapisan u zvezdama. Na kraju Cibosi su još i dobro prošli, pošto je u nekoliko navrata Budućnost imala i preko 30 poena prednosti.

Kod domaćina Marko Jagodić Kuridža imao je najbolji sveukupni učinak sa devet poena i deset skokova, dok je Krušlin ubacio najviše – 14 poena.

Nešto ranije Tajfun je iznenadio Igokeu u Aleksandrovcu i slavio rezultatom 82:71, čime je produbio krizu tima Željka Lukajića.

(FOTO: ABA liga / KKBudućnost VOLI)


tagovi

Tadija DragićevićJadranska ligaDoron LembCibonaBudućnost PodgoricaBojan Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara