"U20 reprezentacija Srbije"
"U20 reprezentacija Srbije"

Paklen žreb za Orliće: Meksiko, Urugvaj i viceprvak Afrike!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.02.15. | 09:14

Selekcija Srbije dobila protivnike na U20 Mundijalu na Novom Zelandu

U20 reprezentacija SrbijeFudbalski izazov kakav i dolikuje debitantskom nastupu na Fifa U20 Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu! Žrebom u Ouklendu odlučeno je da će izabranici Veljka Paunovića igrati u Grupi D, a da će Srbiji protivnici biti Meksiko, Urugvaj i drugoplasirana ekipa sa predstojećeg prvenstva Afrike!

I na sajtu Fife ovoj grupi se daje prioritet. Na kraju krajeva, Urugvaj je 2013. u Turskoj stao tek u finalu u kojem je poražen od Francuske (koja neće braniti titulu na Novom Zelandu), dve godine ranije fudbalere Meksika u polufinalu je zaustavio kasniji šampion Brazil, da bi Sombrerosi u borbi za treće mesto savladali Francusku sa Fransisom Kokelanom, Aleksandrom Lakazetom, Antoanom Grizmanom

Izabrane vesti

Na nedavno završenom prvenstvu Južne Amerike Urugvaj je predvođen ofanzivnim vezistom Nasionala Gastonom Pereirom, sa pet golova drugim najboljim strelcom turnira, i napadačem Brage Frankom Akostom dva puta igrao sa Brazilom (prvi meč dobio sa 2:0, na drugom su mreže mirovale) i na kraju zauzeo treće mesto iz Argentine i Kolumbije.

Meksiko je već četiri godine neprikosnoven u KONKAKAF zoni, trostruki je uzastopni šampion, a ove godine je na Jamajci grupnu fazu prošao sa gol razlikom 18:3 i u finalu tek posle boljeg izvođenja penala matirao Panamu. Desnokrilni igrač Pačuke Irving Lozano je sa pet golova, koliko je postigao i Amerikanac Roman Gal, bio najbolji strelac takmičenja 

Plasman u osminu finala Mundijalita obezbediće dve najbolje ekipe s tim da među 16 idu i četiri najbolje od ukupno šest trećeplasiranih ekipa u grupnoj fazi.

Sastav grupa:

Grupa A: Novi Zeland, Ukrajina, SAD, Mijanmar;
Grupa B: Argentina, Panama, Afrika 3, Austrija;
Grupa C: Katar, Kolumbija, Portugal, Afrika 4;
Grupa D: Meksiko, Afrika 2, Uguvaj, Srbija;
Grupa E: Šampion Afrike, Brazil,  Sverna Koreja, Mađarska;
Grupa F: Nemačka, Fidž, Uzbekistan, Honduras.

Predstavnici Afrike (CAF) biće određeni na  predstojećem U20 kontinentalnom šampionatu, koji  će se održati u Senegealu u periodu od 8. do 22. marta. Mundijalito će se igrati od 30. maja do 20. juna.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Veljko PaunovićSrbijareprezentativni fudbalMundijalitoFIFA U20

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara