""
""

Ozil sastavio najboljih 11: Nema mesta za Aleksisa, ali ima za Gnabrija?!

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.07.15. | 15:55

Interesantan odabir nemačkog reprezentativca...

Mnogi fudbalski asovi poslednjih meseci odvažili su se da javnosti predstave sastave sa najboljim igračima s kojim su delili sve – pobede, poraze, dobro i zlo, titule! Jedan od njih je i Mesut Ozil, koji je do sada u karijeri nosio opremu Šalkea, Verdera, madridskog Reala, a sada pokušava da Arsenalu vrati dane slave.

Izabrane vesti

Interesantno, na listi 11 najboljih igrača sa kojim je delio svlačionicu nema nijednog bivšeg ili sadašnjeg igrača iz Šalkea i Verdera, ali zato ima iz Reala, Arsenala i reprezentacije Nemačke. 

Na gol-liniji nalazi se neprikosnoveni Iker Kasiljas koji će, kako stvari stoje, gotovo sigurno karijeru nastaviti u Portu. S obzirom na to da se odlučio za formaciju sa tri defanzivca - Poziciju desnog štopera ostavio je Serhiju Ramosu, koji takođe broji poslednje dane na stadionu Santjago Bernabeu i koji bi vrlo lako mogao da zaduži dres Mančester junajteda. U sredini nalazi se štoper Bajerna Džerom Boateng, s kojim nije imao saradnju na klupskom nivou, ali jeste u redovima reprezentacije Nemačke. Pomalo čudno, ali na poziciji levog štopera Ozil je smestio Marsela – koji je dugi niz godina bio smatran za naslednika Roberta Karlosa, ali nikada nije opravdao taj epitet.

Zadnji vezni u ovoj prilici je doskorašnji kapiten Filip Lam, s kojim je takođe sarađivao isključivo na reprezentativnom nivou, a  zajedno su osvojili i Mundijal prošle godine u Brazilu. Ozil je izabrao nešto defanzivniju postavu, pošto je do Lama smestio i Ćabija Alonsa, s kojim je osvojio Primeru, Kup kralja i Superkup Španije u pune tri sezone.

Odmah ispred njih je i Santi Kazorla, kojem je sadašnji saigrač u Arsenalu i s kojim pokušava da Tobdžije odvede do uspeha u godinama koje dolaze. Ozil je nekoliko puta javno isticao da mu je posebno drago što može da igra pored igrača kakav je Kazorla, s obzirom na tehničku obdarenost.

Apsolutno interesantnu odluku Ozil je doneo kada je rešio da na mesto ofanzivnog veziste stavi mladog Serža Gnabrija i time izostavi Aleksisa Sančeza iz tima. Iako su Ozil i čileanski napadač uspostavili odličnu saradnju, Nemac je ipak stavio sunarodnika i saigrača u idealni tim. Bez specijalnog objašnjenja.

Poziciju levog krila zauzeo je – naravno – Kristijano Ronaldo. Nemac i portugalski mađioničar imali su posebnu vezu u danima kada su delili svlačionicu Kraljevskog kluba, a po Ozilovom odlasku iz Madrida Ronaldo je bio jako besan na upravu

Na drugom boku nalazi se Anhel di Marija, s kojim je Ozil takođe imao sjajnu saradnju. Jasno je da vezista Arsenala izuzetno ceni bivše saigrače iz Reala, što samo dodatno potvrđuje koliko mu je bilo teško da napusti špansku prestonicu, a za Argentinca, koji sada ne može da pronađe pravu formu u Junajtedu, tvrdi da je jedan od najboljih igrača s kojim je igrao.

U samom srcu napada nalazi se - Karim Benzema. Ozil je Benzemu opisao kao kompletnog napadača i da jednostavno nije bilo mesta za nekog drugog centarfora u najboljih 11. Interesantno, Francuza traži Arsenal već duže vreme...

Kako vam se čini ovaj tim?

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerž GnabriSerhio RamosSanti KazorlaReal MadridPrimeraPremijer ligaMesut OzilMarseloKristijano RonaldoIker KasiljasFilip LamEvropaEngleskaDžerom BoatengĆabi AlonsoArsenalAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara