"Ponovo će da pršti na sve strane"
"Ponovo će da pršti na sve strane"

Ovo smo čekali skoro tri godine! Seltik igra protiv Rendžersa u Liga kupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 19:19

Poslednji meč veliki rivali iz Glazgova odigrali su krajem aprila 2012, a onda je Rendžers izbačen u četvrtu ligu zbog finansijskih problema

Ponovo će da pršti na sve strane

Duel Seltika i Rendžersa , popularni Old firm derbi sa najdužom tradicijom na svetu, ponovo će se igrati u Glazgovu posle tri godine pauze. Žreb za polufinale Liga kupa spojio je dva najveća škotska kluba, a Rendžers će prvi put u njega ući kao drugoligaš.

Izabrane vesti

Utakmice polufinala škotskog Liga kupa igraće se 31. januara i 1. februara na neutralnom terenu. Iako zvanično još nije saopšteno, izvesno je da će to biti nacionalni stadion, Hemden Park.
"Naravno da ćemo u meč ući kao favoriti, kao što smo u svakoj utakmici u Škotsko. Svi znaju koliko su ove utakmice važne za svakog u Glazgovu. Radujem se sjajnoj atmosferi, radi se o dva kluba koja najviše na svetu žele pobedu protiv gradskog rivala", rekao je menadžer Seltika Roni Dejla za Bi-Bi-Si.

Poslednji put Seltik i Rendžers igrali su 29. aprila 2012. godine, kada su Kelti kao domaćini slavili sa 3:0, golovima Malgrua, Komonsa i Hupera.
"Oduševljen sam žrebom, a vidim da je isti slučaj i sa mojim igračima. Seltik ulazu u meč kao favorit. Naravno, nećemo sada da se zanosimo, ali jasno je koliko nam je nedostajao Old Firm", istakao je nekadašnji golgeter, a sada menadžer Rendžersa Ali Mekoist

Rendžers, za kojeg navijaju protestanti, zbog finansijskih problema i odlaska u stečaj izbačen je 2012. godine u četvrti rang takmičenja, a žreb ih do danas nije spojio sa arhineprijateljima iz katoličkog dela Glazgova.

Računajući sve takmičarske Old Firm derbije, kojih je do sada bilo 399, Rendžers je zabeležio 159 pobeda, Seltik ih ima 144, a 96 puta dueli su završeni bez pobednika. Uvek su dueli ovih timova bili na ivici potpunog haosa, na tribinama se mogu čuti uvredljive pesme i stadioni su redovno krcati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ali MekojstEvropameđunarodni fudbalRoni DejlaŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara