""
""

Ova i Kosanova Zvezda! Mali Gruja i veliki Deki! Ima neka tajna veza... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.16. | 14:24

Crveno-beli bi pobedom u sutrašnjem derbiju izjednačili dostignuće generacije koju su predvodili Dejan Stanković i Perica Ognjenović

Brojni rekordi su oboreni, titula se već praktično nalazi u rukama crveno-belih, ali daleko od toga da fudbaleri Crvene zvezde neće imati silan motiv da uzdignutih ruku napuste stadion Rajko Mitić posle okršaja sa Partizanom. Mogu Aleksandar Luković i drugovi da postanu prva generacija u bogatoj istoriji kluba koja je osvojila prvenstvo bez poraza. I ne samo to: jurišaće crveno-beli na gol crno-belih kako bi ponovili dostignuće tima koji je u sezoni 1997/98. predvodio Milorad Kosanović.

Ta strašna ekipa u kojoj su ključne tačke bili Perica Ognjenović i Dejan Stanković nije imala mogućnosti da se oktii šampionskim znamenjem. Bio je to period nepobedivog Obilića, ali je Crvena zvezda te sezone vezala tri trijumfa u večitim derbijima.

Izabrane vesti

Prvi derbi (108. po redu) odigran je 27.septembra 1997.godine. U žiži je bio jedan čovek- Perica Ognjenović. Sa dva laka gola poništio je kompletnu odbranu Partizana predvođenu Ivicom Kraljom. Novi susret je zakazan za 21.februar 1998.godine. Partizan je pružio mnogo jači otpor, imao i igrača više u drugom poluvremenu, ali je Dejan Stanković tri minuta pre kraja rešio pitanje pobednika- 2:1.

Dominaciju nad večitim rivalom te sezone Crvena zvezda je potvrdila 8.aprila. Bila je to klasična igra mačke i miša, Dejan Stanković je tog kišnog dana na Marakani puštao kišu. Na kraju Partizan je dobro i prošao i pored jednog od najubedljivijih poraza u večitim derbijima – 4:0.

Dakle, te sezone kao i ove derbiji su igrani u septembru, februaru i aprilu. I baš kao i ove sezone domaćin prvog i poslednjeg duela bila je Crvena zvezda. Sasvim dovoljno razloga da navijači lidera na tabeli veruju kako će i sutrašnji meč proći u crveno-belim tonovima.

Postoji definitivno neka tajna veza između ove i Kosanove Zvezde. Hroničari zbivanja u Ljutice Bogdana tvrde da je tim koji je nastupao u sezoni 1997/98. najkvalitetniji u postbarijevskog istoriji. Mada je zbog dobro poznatih razloga ostao bez trofeja. Tada je svojevrsnu senzaciju predstavljao Dejan Stanković. On je surovo demonstirao silu na domaćim terenima, kao što je to pre povrede činio Marko Grujić. Jedan od najznačajnijih igrača u istoriji našeg fudbala odigrao je svoj poslednji večiti derbi (pomenuti april) kada je već bilo izvesno da će razdužiti Zvezdinu opremu. Baš kao danas Marko Grujić.

Uradio je to na briljantan način. U uvodnoj fazi meča je golom iz slobodnog udarca probušio Ivicu Kralja, a u drugom poluvremenu još jednim golom potvrdio Zvezdinu pobedu.

(Foto MN Press, Star Sport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici


tagovi

SuperligaSrbijaPerica OgnjenovićFK PartizanMarko GrujićEvropaDejan StankovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara