"Marko Nikolić, Saša Ilić i Predrag Luka protestvuju kod Ninoslava Spasića"
"Marko Nikolić, Saša Ilić i Predrag Luka protestvuju kod Ninoslava Spasića"

Otvoren front Partizan - FSS: Nećete vi kreirati tabelu, niti smo mi moneta za ravnanje vaših računa

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.02.14. | 21:17

U Humskoj razočarani odbijanjem prigovora na suđenje u Novom Pazaru: Ne radi se o slučajnim greškama sudije Spasića, već o unapred osmišljenom i isplaniranom scenariju

 

Marko Nikolić, Saša Ilić i Predrag Luka protestvuju kod Ninoslava SpasićaSaga se nastavlja! Partizan je izrazio nezadovoljstvo odlukom Odbora za analizu suđenja Fudbalskog saveza Srbije kojom je odbijen prigovor crno-belih na prvenstvenu utakmicu 16. kola u Novom Pazaru.

Izabrane vesti

Taj meč u subotu završen je nerešeno 0:0, a šampion Srbije je uputio prigovor smatrajući da je oštećen zbog, navodno, neopravdano poništenog gola Andirje Živkovića posle duela Petra Škuletića i golmana Miloša Budakovića.

Klub iz Humske 1 se obratio javnosti saopštenjem u kome ogorčeno konstatuje da odluka Odbora za analizu suđenja FSS „nije slučajna“.
Partizan je posle utakmice sa Novim Pazarom u kojoj je grubo oštećen nepriznavanjem gola, koji bi verovatno bio pobedonosni, skrenuo pažnju javnosti na očiglednu sudijsku grešku i na zapisnik utakmice podneo prigovor očekujući da će to biti dovoljno nadležnim organima da sankcionišu nepravilnosti kojima je režiran ne samo ishod utakmice, već i trenutni poredak na tabeli Superlige. U međuvremenu su nezavisni eksperti i objektivna sportska javnost jednodušno konstatovali grešku i nepravdu pričinjenu našem klubu. Nažalost, odluka Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija govori da se ne radi o slučajnim greškama sudije Ninoslava Spasića, već o unapred osmišljenom i isplaniranom scenariju u kome je glavni sudija bio samo izvršilac, a autori sede u organima FSS'', navodi se, između ostalog, u saopštenju crno-belih.

Partizan je poručio da „nesportske aktivnosti tvoraca ovog skandala neće ostati nezapažene i bez reakcije“.
I poredak na tabeli neće se kreirati po njihovim željama i ambicijama, već po sportskim i fudbalskim kriterijumima i kvalitetima. Ako misle da će Partizan prihvatiti da bude moneta za poravnanje njihovih ličnih računa grdno su se prevarili“, dodaje se u saopštenju.

ZAŠTO STE ZABRANILI TANOVIĆU DA KOMENTARIŠE SUĐENJE?

Predsednik Odbora za analizu suđenja FSS Zdravko Jokić tokom četvrtak je rekao je da je pregledom snimka sa utakmice u Novom Pazaru utvrđeno da je Partizanov igrač Petar Škuletić napravio prekršaj nad igračem domaćina pre nego što je imao kontakt sa golmanom.
"Pet dana je trebalo članovima Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija da izmaštaju i izmisle prekršaj igrača Partizana Škuletića, a u „zadovoljavajuće“ suđenje spada i žuti karton igraču Malbašiću dodeljen zbog primljenog udarca, mnogobrojni pogrešno procenjeni i odsvirani prekršaji i slično. Ova odluka nije samo opravdavanje sudije Spasića, kome se verovatno priprema novi „specijalni“ zadatak, već i poruka ostalim deliocima pravde da je sprečavanje pobeda Partizana idealan put za poboljšanje statusa u „reorganizovanoj“ sudijskoj organizaciji", piše u saopštenju Partizana.

U zaključku se dodaje:
''Obzirom da su pojedinci prethodnih dana pominjali utakmicu odigranu između istih klubova u jesenjem delu prvenstva, podsećamo da je glavni sudija te utakmice i kažnjen i degradiran, što je rečit dokaz aršina i „poštenja“ „reorganizovane“ sudijske organizacije. U to „poštenje“ verovatno spada i nesprovođenje dela pomenute odluke od 18. februara da suđenje na TV Arena sport komentariše Dragomir Tanović. Valjda nisu imali vremena da ga ubede da je u Novom Pazaru video prekršaj koji ne bi registrovale ni vodeće svetske obaveštajne službe sa najsavremenijom opremom koju poseduju''.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSudijeFK PartizanSrbijaFK Novi PazarNinoslav SpasićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara