"Fudbaleri Setifa"
"Fudbaleri Setifa"

Otpisan tim, očekivana topovska hrana, trener sa tromesečnim iskustvom, a osvojili Ligu šampiona Afrike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 21:54

Alžirski Entente Setif drugi put osvojio elitno takmičenje Crnog kontinenta, a najveći deo posla je obavio pre nekoliko dana

Fudbaleri Setifa

Crni orlovi protiv Crnih delfina za trofej Lige šampiona Afrike, a titula je na kraju završila u kandžama grabljivica, odnosno alžirskog Entente Setifa, dok se igrači Vita Kluba vraćaju kući u DR Kongo pognute glave. Oni nisu uspeli da nadomeste dva gola koji su primili na svom stadionu u prvom meču finala kada je bilo 2:2 i domaćoj ekipi je bilo dovoljno večeras izborenih 1:1 na svom stadionu da postanu krunisani šampioni kontinenta.

Izabrane vesti

A bili su blizu toga da ni ne učestvuju u takmičenju!

Trener Keiredin Madui je priznao novinarima da je tim bio blizu povlačenja iz Lige šampiona zbog zgusnutog rasporeda, a i zato što se očekivalo da tim neće biti konkurentan na kontinentu, tačnije čelnici Ažirskog fudbalskog saveza su se plašili da će Setif biti topovska hrana. A na kraju su se popeli na pobednički trofej i krajem godine će imati šansu i da se suprostave madridskom Realu u borbi za titulu svetskog prvaka.

I to sve sa stručnjakom koji je počeo da se bavi trenerskim poslom pre tri meseca, ali i sa novim timom.
„Izgubili smo dosta igrača iz ekipe i morali smo da gradimo tim iz početka“, objasnio je Madui.

Očekivana „topovska hrana“ je postala glavni gurman u Africi i na 13 utakmica u Ligi šampiona pretrpela samo jedan poraz i to u drugoj utakmici polufinala, ali su ipak prošli dalje i izborili se za šansu da drugi put osvoje kontinentalno takmičenje.

Ekipa iz Konga je takođe jednom osvojila trofej – 1973. godine – 15 pre Alžiraca, ali su šansu za drugim propustili najviše zbog loše prve utakmice u domovini kada su odigrali 2:2 sa Setifom.

U Alžiru su morali da napadnu, ali su domaćini prvi došli do gola kada je Sofijan Junes uz dosta sreće poslao loptu u mrežu. Gosti su zabrinuli navijače na prepunom stadionu četiri minuta kasnije kada je  Mabidi Čikito Lema zakucao loptu u iza golmana Setifa, ali to je sve što su gosti uspeli da urade na radost domaćih navijača.

Setif se tako pridružio šampionu Azije Vestern Sidnej Vonderersu i učestvovaće u borbi za klupskog šampiona sveta uz Real Madrid, San Lorenco, Kruz Azul, Mogrebu i Oklendu.


tagovi

Afrička Liga šampionaAlžirEntente Setifmeđunarodni fudbalVita Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara