"Renato Sančez, Kingsli Koman i Markus Rašford"
"Renato Sančez, Kingsli Koman i Markus Rašford"

Otpalo je 37, ostala su trojica! (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.16. | 12:51

Ko će biti novi Zlatni dečko?

Renato Sančez, Kingsli Koman i Markus RašfordAntoni Marsijal uskoro dobija naslednika. Uredništvo torinskog Tutosporta skratilo je spisak nominovanih sa 40 na trojicu glavnih kandidata za prestižnu nagradnu Zlatni dečko, koju ovaj list sada već tradicionalno uručuje najboljem mladom igraču nekog od evropskih klubova. Najbolji za 2016. godinu biće jedan iz kruga: Kingsli Koman, Renato Sančez, Markus Rašford.

Podsetimo, među 40 nominovanih (uslov je bio da su rođeni posle 1. januara 1996. godine) bio je i Marko Grujić, ali njegove šanse objektivno nisu bile velike. Samo primera radi Sančez je u 2016. godini sa Benfikom osvojio Primeiru, sa reprezentacijom Portugalije i titulu prvaka Evrope da bi potom za 35.000.000 evra potpisao za Bajern, koji bi, u zavisnosti od partija 19-godišnjeg vezista, sve skupa na taj posao mogao da utroši neverovatnih 80.000.000.

Izabrane vesti

Baš zbog tog evropskog uspeha sa Portugalijom čini se da je Sančez favorit i u najužem krugu kandidata, ali će konačnu odluku o tome dati žiri od 30 novinara spezijalizovanih za međunarodni fudbal. Svaki član žirija je glasao za petoricu, prvi je dobijao 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri, a peti jedan bod.

Najtalentovanijih 40 na planeti: I Marko Grujić je kandidat za Zlatnog dečka

Čini se da je Rašford autsajder, uostalom, kada je Tutosport objavio prvi spisak naslov je bio: "U susret derbiju Koman - Sančez". Karlo Ančeloti u Bajernu zaista ima blago na raspolaganju.

Ime pobednika biće objavljeno sutra na gala ceremoniji u Monte Karlu. Ko pobedi neće moći da brani titulu čak i ako mu godine to dozvoljavaju, jer se smatra da dobitnik nagrade Zlatni dečko već od sledeće sezone ulazi u konkurenciju za Zlatnu loptu. Imena ranijih laureata jasno govore da takvo razmišljanje zaista ima osnova.

Dosadašnji pobednici:

2003 – Rafael van der Vart (Ajaks)
2004 – Vejn Runi (Mančester junajted)
2005 – Lionel Mesi (Barselona)
2006 – Sesk Fabregas (Arsenal)
2007 – Serhio Aguero (Atletiko Madrid)
2008 – Anderson (Mančester junajted)
2009 – Alešandre Pato (Milan)
2010 – Mario Baloteli (Mančester Siti)
2011 – Mario Gece (Borusija Dortmund)
2012 – Isko (Malaga)
2013 – Pol Pogba (Juventus)
2014 – Rahim Sterling (Liverpul)
2015 - Antoni Marsijal (Mančester junajted)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatni dečkoRenato SančesPremijer ligaPortugalNemackameđunarodni fudbalMarkus RašfordKingsli KomanEvropaEngleskaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara