Aleks Okslejd Čemberlen
Aleks Okslejd Čemberlen

Otkrivena bizarna klauzula iz ugovora Okslejd Čemberlena

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.12.18. | 23:30

Neverovatno šta su mu uradili...

Transfer Aleksa Okslejda Čemberlena iz Arsenala u Liverpul bio je na kraju neizbežna realnost za sve strane koja se ostvarila. Karijera ovog veznog fudbalera stagnirala je na Emiratima pod nadzorom Arsena Vengera, pa je bilo logično što je prihvatio slamku spasa koju mu je ponudio Jirgen Klop.

Od prelaska na Enfild - ako izuzmemo užasnu povredu zbog koje je sada van terena - sve je išlo dobro u karijeri ovog fudbalera, a glavno pitanje koje je opsedalo navijače Arsenala bilo je šta je to sprečavalo Oksa da podjednako dobor igra i za Tobdžije?

Izabrane vesti

Odgovor na to pitanje dobili smo posle zanimljivog otkrića. Naime, jedan od Okslejdovih najvećih problema da se ustali u timu bio je to što je uglavnom ulazio s klupe u igru. I najčešće je dobijao priliku u samoj završnici, od 71. minuta pa nadalje. I to nije bilo slučajno.

Naime, prema tvrdnji iznesenoj u knjizi autora Alana Gernona pod nazivom "The Transfer Market: The Inside Stories", u Arsenalu nisu želeli da Oks bude standardan prvotimac ovog tima. A zašto?

Zato što bi po slovu ugovora koji su potpisali prilikom dovođenja ovog fudbalera iz Sautempotona 2011. bili u obavezi da plate Svecima svaki put po 10.000 funti kada Čemberlen odigrao po 20 i više minuta na terenu. Tako su na Emiratima uspevali da prištede neki peni.

Foto: Reuters


tagovi

Aleks Okslejd-Čemberlen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara