""
""

Otimačina za čudotvorca iz Sevilje: Zašto ovog čoveka jure Barsa, Bajern, Zenit i Totenhem i nude mu blanko čekove?

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.10.14. | 18:53

Sportski direktor kluba iz Andaluzije je trenutno atraktivnija akvizicija od mnogih zvezda iz Primere

Evropski velikani su naciljali metu u Sevilji i spremni su da ukrste koplja i čekove u toj borbi. Međutim, za razliku od prethodnih sezona, ovoga puta nije reč o nekom od fudbalera koje lansirala Sevilja, već o sportskom direktoru koji je lnasirao sve te zvezde.

Izabrane vesti

Ime Ramon Rodrigez Verdeho verovatno mnogim ljubiteljima fudbala ne znači ništa. Ali, njegov nadimak Monki ima veliku težinu i izaziva strahopoštovanje u svetu fudbala. Reč je o jednom od najsposobnijih direktora u evropskom fudbalu. Čovek koji je najzaslužniji za preporod kluba iz Andaluzije i njegov konstantan plasman u vrhu španskog fudbala. Lovac na talente nepogrešivog njuha i pregovarač neverovatnih sposobnosti koji iz godine u godinu puni kasu kluba sa Sančez Pishuana. Da pomenemo samo 11 njegovih najvrednijih transfera. Na kupovinama i kasnijim prodajama (neki su i ponikli u klubu) Alvesa, Ramosa, Negreda, Navasa, Baptiste, Rejesa, Kondogbije, Keite, Medela, Polusena i Morena, Sevilja je zaradila čistih 197 miliona evra!

To je dovoljna preporuka da najveći evropski klubovi Bajern, Barselona, Zenit i Totenhem uđu u trku za čudesnog direktora Sevilje. Jer takav biznismen donosi kvalitet i profit. Predstavlja suvo zlato za svaki ozbiljan klub.

Španski mediji pišu da se Pep Gvardiola u društvu svog brata i menadžera Perea Gvardiole pre dva dana sastao sa Monkijem i pokušao da ga ubedi da prihvati funkciju sportskog direktora u Bajernu. Naravno, po nagovoru čelnika bavarskog kluba. Aktuelnom direktoru, Matijasu Zameru ugovor ističe narednog leta i Bajern čeka rasplet situacije sa Monkijem, kako bi preduzeo dalje korake.

Istovremeno, Barselona juri Monkija i ubeđuje ga da nasledi Andonija Zubizaretu koji se baš i nije proslavio u ulozi direktora Blaugrane. To nije prvi put da Katalonci zovu Monkija. Ubeđivali su ga i ranije, ali su svaki put dobijali negativne odgovore.

Lokalni mediji u Sevilji prenose i da je u Andaluziji prethodnih dana boravio Aleksandr Dijukov, predsednik Zenita. On je Monkiju dao blanko ponudu ruskog kluba i ček na koji samo treba da upiše cifru i dao mu rok od nekoliko dana da odgovori.

Na kraju, u trci je i Totenhem koji želi da se reši Franka Baldinija i dovede čoveka sa kojim su u prošlosti često trgovali i koji im je uglavnom raznio džepove u pregovrima.

Oglasio se i predsednik Sevilje, Hoze Kastro.
“Ne znam šta će se desiti za narednih deset dana, a kamoli u sledećih godinu dana. Ali, ono što znam je da je Sevilja potreban Monkija i da on to zna. Monki je okoreli “seviljista”, voli ovaj klub i zna koliko nam je neophodan. Zato, ne verujem da će otići”, rekao je Kastro.

Nekadašnji golman (devet godina branio za Sevilju), a danas neverovatno sposoban direktor belo-crvenih sa Sančez Pishuana je na slatkim mukama. Prihvatiti veći izazov i ogreman novac koji mu nude velikani ili ostati u svom klubu kojem je toliko dao.

On je i dokaz da bivše klupske legende ne moraju po pravilu da budu nesposobni direktori i osobe koje često opustoše kasu kluba. 


tagovi

Bajern MinhenEngleskaEvropaMonkiNemackaPremijer ligaPrimeraRusijaSeviljaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara