Ostrvo ofarbano u crveno: Liverpul favorit za Ligu šampiona! Neka bude prvi meč kod kuće, ionako ga daje u gostima

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.04.18. | 14:48

Crveni impresionirali Stjuarta Pirsa koji im daje prednost u polufinalu

Trebalo je da bude najneizvesniji, a ispostavio se kao dvomeč sa najmanje dilema. Liverpul je za 180 minuta očitao duplu lekciju Mančester Sitiju, kako na polju ofanzive, tako i u odbrani, plasirao se u polufinale i podigao lestvicu očekivanja, pa se na Ostrvu uveliko priča kako bi mogao i da osvoji Ligu šampiona.

Iako je i dalje treći favorit takmičenja. Bar po kvotama. Ispred su Real i Bajern iz Minhena.
Kad pobedite Siti, onda vas to 'diže'. U Liverpulu verovatno misle da mogu da osvoje Ligu šampiona“, smatra Stjuart Pirs, nekadašnji engleski reprezentativac. „Pre dvomeča sa Mančesterom pretpostavljam da su na Enfildu mislili kako ih žreb nije mazio. Nikad ne želite za rivala ekipu iz iste države, posebno ne tim u formu u kakvoj su Građani bili, ali i takve ih je Liverpul dvaput tukao“.

Izabrane vesti

Rezultati pomenutih utakmica (3:0, 2:1) dali su popularnom Psihu za pravo da promoviše petostrukog prvaka Evrope u kandidata za trofej u Kijevu. Posebno što ga nisu impresionirali ni Bajern, ni Real, a ni Roma.
„Klopov tim nije samo prošao dalje, nego je zabeležio dve pobede. To zna da podigne sve u klubu. Posebno kad pogledate ko je sve ostao u konkurenciji. Koliko vidim, preostali timovi primaju golove, a Liverpul ih dalje. Od svih učesnika polufinala, Crveni su ostavili najjači utisak na putu do polufinala. Zato bih im dao koji procenat više šansi. Blagi su favoriti, ako imamo na umu sve viđeno u prethodne dve večeri“.

Žreb za polufinale Lige šampiona je u petak od 13 časova.
Prednost Liverpula mogla bi da bude da mu žreb dodeli domaćinstvo u prvoj utakmici. Nepisano je pravilo da je bolje čekati drugi meč kod kuće, međutim, zbog načina na koji Klopov sastav igra i kako razvija kontranapade za njih je bitno da makar izbore remi pred svojim navijačima ili blagu prednost, jer će svakako dati bar jedan gol u gostima, imajući u vidu stil igre“, dopunio je Stjuart Pirs.

FOTO: Action images

 


tagovi

Stjuart PirsLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara