"Fernando Muslera, tragičar derbija"
"Fernando Muslera, tragičar derbija"

Osnovani pre 26 godina, a imaju tim koji dere sve po Turskoj! Pao Fener, pade i Galata, neka se spremi Bešiktaš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.16. | 20:16

Fernando Muslera direktno „pomogao“ Istanbul Bašakšehiru da slavi u derbiju 10. kola

Fernando Muslera, tragičar derbijaNovi vetrovi u turskom fudbalu! Toliko snažni da su poput uragana oduvali sa terena i fudbalere Galatasaraja i promovisali Istanbul Bašakšehir u glavnog kandidata za osvajanje titule prvaka. I to ispred zvaničnog vlasnika krune Bešiktaša, prethodnog šampiona Fenerbahčea i još jednog velikana sa Bosfora koji je večeras u svom domu bio samo posmatrač pojave koja preti da poremeti odnose u najpopularnijem sportu na granici Everope i Azije.

Istanbul Bašakšehir je u uvodnoj utakmici desetog kola Superlige slavio 2:1 na „Turk telekom areni“ i potvrdio da sjajni rezultati s početka sezone nisu slučajsnost. Ovaj tim je još u prvoj rundi tukao Fenerbahče, jedini uz Bešiktaš ne zna za poraz i ukoliko za dve runde preživi i gostovanje Crnim orlovima nema sumnje da će i ostatak lige početi da ga shvata ozbiljnije. Kao i da će zaista moći opravdano da se nada tituli. Prvoj u istoriji kluba osnovanog tek 1990. godine...

Izabrane vesti

Čini se da i te kako ima osnova za takve ambicije. Pogotovo ako se zna da je trener Abdulah Avči stvorio za tamošnje prilike odličan tim. U njemu su, na primer, golman Volkan Babačan, pa prekaljeni vezista Emre Belozoglu, bosanski reprezentativac Edin Višća, Brazilac Marsio Mošoro, sve do napadača Mustafe Pektemeka, ovog leta pristiglog iz Bešiktaša.

Tako ukomponovan, a pre svega iskusan tim, slavio je možda i najjačim oružjem. Udarcem glavom. Prvo je Mehmet Badtal u završnici prvog poluvremena poravnao na 1:1, da bi Jalčin Ajhan na isteku sata igre sjajno reagovao na centaršut Belozoglua iz slobodnog udarca i potopuno preokrenuo rezultat, posle početnog vođstva Galate.

To je Ajhanu bio čak sedmi gol ove sezone i po tome mu nema ravnog mešu defanzivcima u turskom prvenstvu. S tim da valja napomenuti kako je apsolutni tragičar meča golman Galatasaraja Fernando Muslera. Reprezentativac Urugvaja je u želji da preseče napad Istanbula istrčao daleko od kaznenog prostora slobodan udarac, u tome i uspeo, ali je kasnije napravio prekršaj, a odmah zatim je posle centaršuta pao gol za 2:1.

Ovom pobedom Istanbul BB je sačuvao prvo mesto na tabeli i sad ima 28 bodova, pet više od Bešiktaša koji u subotu dočekuje Trabzon.

SUPERLIG, 10. KOLO

Petak:

Galatasaraj - Istanbul Bašakšehir 1:2 (1:1)
/Gumuš 32 - Batdal 36, Ajhan 60/

Subota:

11.30 Alanja - Gacijantep
14.00 Karabuk - Bursa
17.00 Bešiktaš - Trabzon
17.00 Antalija - Genčlerbirligio

Nedelja:

11.30 Rize - Adana
14.00 Osmanli - Kajzeri
17.00 Konja - Kašimpaša
17.00 Ahisar - Fenerbahče

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaSuper ligIstanbul BBGalatasarajEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara