"Perić i Rikardinjo"
"Perić i Rikardinjo"

Orlovi, ne jurite Rikardinja - napadnite Portugalce!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.16. | 12:17

U nedavna dva meča, računajući i Evropsko prvenstvo u Beogradu, taktika srpske selekcije bila je orijentisana na čuvanje najboljeg svetskog igrača, ali sa takvom orijentacijom teško je očekivati povoljan rezultat u ovom meču

Perić i Rikardinjo

Prvi meč je otišao u zaborav, poraz od Portugalije od 2:1 u Beogradskoj areni ne mora ništa da znači ako Srbija večeras slavi u Lisabonu. Portugalski grad futsala (20.30, RTS 2) ugostiće izabranike Ace Kovačevića u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo u Kolumbiji, a jasno je da Orlovi uprkos zaostatku iz prvog meča i te kako imaju šansu da se nađu na najvećoj smotri svetskog futsala.

Izabrane vesti

Lisabon je apsolutna prestonica futsala u Portugaliji, Benfika i Sporting osvojili su poslednjih 13 šampionskih titula u ovoj zemlji, a upravo ta dva kluba čine okosnicu nacionalnog tima. Iako je rodom iz Porta, čuveni Rikardinjo proveo je nezaboravnih sedam godina u Benfiki i 2010. godine se okito titulom šampiona Evrope.

Kvota na pobedu Portugalije je 1,27, na nerešen rezultat 5,50, a na pobedu Srbije 6,00

U nedavna dva meča, računajući i Evropsko prvenstvo u Beogradu, taktika srpske selekcije bila je orijentisana na čuvanje najboljeg svetskog igrača, ali sa takvom orijentacijom teško je očekivati povoljan rezultat u ovom meču. Orlovi moraju da zaigraju na pobedu, posebno što u svojim redovima imaju asove koji su u stanju da trijumfalno napuste Lisabon.

Veliki hendikep za srpski nacionalni tim predstavljaće izostanak džokera Miloša Simića, koji zbog upale pluća nije otputovao u glavni grad Portugalije.
"Predstoji mi strogo mirovanje, nadam se da ćemo nadoknaditi minut iz prvog meča i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo", rekao je Simić, koji će meč pratiti u društvu saigrača iz Ekonomca.

Portugalci imaju Rikardinja i Kardinala, ali će Srbiju predvoditi iskusni asovi Rajčević, Kocić i Perić. Njih trojica, uz jednog od najboljih golmana na svetu Miodraga Aksentijevića mogli bi potpuno da zalude Portugalce i naprave veliko izneđenje pred publikom u Paviljao Munisipalu.
"Rezultat iz prve utakmice nije bio merilo snaga na terenu. Igrali smo dobro i imali nekoliko sjajnih šansi. Bićemo rasterećeni u revanšu, jer Portugalija može više da izgubi od nas. Ako budemo koncentrisani u završnici i pametni u odbrani možemo do povoljnog rezultata", rekao je Slobodan Rajčević.

Portugalci su učestvovali na poslednja četiri Svetska prvenstva, a najbolji učinak ostvarili su na prethodnom, odigranom na Tajlandu, kada su stigli do četvrtfinala. Orlovi su na Tajlandu prvi put zaigrali na najvažnijem turniru, a tada ih je u osmini finala eliminisala Argentina.

Nema potrebe pričati koliko bi učešće na narednom Mundijalu bilo od važnosti na srpske reprezentativce, ali futsal u našoj zemlji, posebno što se u Kolumbiji očekuje najveća fešta do sada. Svetsko prvenstvo će se održati od 10. septembra do 3. oktobra ove godine u tri grada Kaliju, Bukaramangi i Medeljinu.

PORTUGALIJA - SRBIJA (20.30, RTS 2)

Hala: Munisipal Paviljao
Sudije: Kovač, Farkaš, Silađi (Mađarska)

SRBIJA: Aksentijević, Kocić, Rajčević, Perić, Lazić.

PORTUGALIJA: Ugo, Arnaldo, Kardinal, Rikardinjo, Matos.

(FOTO: MN press)


tagovi

Slobodan RajčevićRikardinjoreprezentativni fudbalMladen KocićMarko Perićfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara