"Dodićev spisak"
"Dodićev spisak"

Orlići u Češkoj bez Mitra, Nastasića i Markeca, Srbiju predvode Jojić, Đuričić, Kostić, Pešić...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.15. | 12:02

Selektor Mladen Dodić objavio je spisak igrača za Evropsko U21 prvenstvo

Dodićev spisak

Šuškalo se o ovakvom raspletu već danima, a sada je došla i definitivna potvrda – selektor U21 reprezentacije Srbije Mladen Dodić na Evropskom prvenstvu u Češkoj neće moći da računa na najskuplje srpske asove Aleksandra Mitrovića, Matiju Nastasića i Lazara Markovića, ali to ne znači da će imati tim bez velikih imena.

Izabrane vesti

Jer Srbiju će na kontinentalnoj smotri predstavljati i već afirmisani igrači u pet najjačih liga Evrope kakvi su Filip Đuričić, Filip Kostić, Miloš Jojić, tandem iz Tuluza Uroš Spajić - Aleksandar Pešić... A tu su i domaće snage među kojima je, potpuno neuobičajeno za neka ranija vremena, najzastupljeniji Čukarički sa četvoricom igrača – golmanom Nemanjom Stevanovićem, te Filipom Stojkovićem, Nikolom Stojiljkovićem i Slavoljubom Srnićem.

Na spisku nema ni Uroša Đurđevića, jednog od junaka šampionske U19 generacije iz Litvanije, sada napadača Vitesea. Mladen Dodić obrazlaže situaciju.
"Uroš je bio na spisku, ali je sam rekao da psihički nije spreman, jer nije imao minutažu u klubu. Svestan je da je bio u drugom planu", kaže Dodić i nastavlja.
"Lazar i Matija su morali da pitaju klub, ali kompromis nije pronađen. Da su krenuli sa nama ne bi imali ni dan odmora. Mitrović već dugo vuče povredu zgloba. Dan trenira, pa dan odmara. Mnogo mi je žao zbog njega. Bio je silno motivisan. Biće sa reprezentacijom, ali ovo je turnirski sistem i ne možemo da rizikujemo".

Što se samih rezultatskih ciljeva oni su jasni.
"Svi koji učestvuju se nadaju da će biti šampioni Evrope, a naša grupa je jaka. Nemci žele trofej, imaju Ter Štegena na golu, tu je i Emre Džan iz Liverpuka... Favoriti suz, ali mi znamo da igramo sa takvima. Češka će imati podršku sa tribina, može tu da bude pritiska... Stoga je prvi cilj plasman na Olimpijske igre", kaže Dodić.Mladen Dodić

Podsetimo, plasman na olimpijski turnir u Brazilu izboriće četiri selekecije koje se domognu polufinala s tim da će, ukoliko u toj grupi biti i Engleska, koja nije olimpijska nacija, poslednje mesto otići u ruke boljeg iz plej-of duela trećeplasiranih timova iz obe grupe.

Tim Srbije za EP u Češkoj:

Golmani: Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina), Nemanja Stevanović (Čukarički);

Odrambeni fudbaleri: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Viljareal), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Tuluz), Lazar Ćirković (Partizan), Nemanja Petrović (Partizan), Aleksandar Filipović (Jagodina);

Fudbaleri sredine terena: Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Mirko Ivanić (Vojvodina), Srđan Mijailović (Kajzeri), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Goran Čaušić (Eskišehir), Filip Đuričić (Sautempton);

Napadači: Nikola Stojiljković (Čukarički), Aleksandar Pešić (Tuluz), Slavoljub Srnić (Čukarički), Filip Kostić (Štutgart), Luka Milunović (Platanijas).

(FOTO: mozzartsport.com, Star Sport)


tagovi

Srbija U21Srbijareprezentativni fudbalMladen DodićEvropaČeška2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara