""
""

Orlići oslabljeni za ispit generacije: Obradović otpisao Veljka Nikolića! Jovanović i Romanić predvode napad

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.17. | 09:50

Selektor omladinske reprezentacije saopštio spisak igrača za elitnu rundu kvalifikacijaza EP

Omladinska reprezentacija Srbije (generacija 1998.) nalazi se pred poslednjim iskušenjem na putu do Evropskog prvenstva u Gruziji (02.-15.jul 2017.), mečevima elit runde kvalifikacija koji se održavaju u Nemačkoj od 23. do 28. marta. Selektor Milan Obradović pozvao je 19 igrača, a neposredno pred polazak spisak će biti kraći za jedno ime.

Na spisku nema prvog napadača tima Dušana Vlahovića koji je u prethodnom periodu kuburio sa povredom. Takođe, tokom ispita generacije „klasa 1998“ biće lišena usluga odličnog veziste Rada Njegoša Petrovića koji je operisao ligamente kolena pre nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je Ivan Obradović sa spiska izostavio jednog od najtalentovanijih vezista u zemlji, Veljka Nikolića iz Crvene zvezde.

Golmani:Aleksandar Popović (Partizan), Marko Ilić (Vovodina). Odbrana:Sava Radić (Čukarički), Dominik Dinga (Ural, Rusija), Erhan Mašović (Čukarički), Strahinja Bošnjak (Partizan), Damjan Gojkov (OFK Beograd), Zarija Lambulić (Brodarac), Jovica Blagojević (Voždovac).Sredina terena: Jovan Nišić (Teleoptik), Luka Adzić (Crvena zvezda), Uroš Račić (Crvena zvezda), Marko Pantić(Spartak), Meletios Mišković (PAOK), Aleksa Terzić (Crvena zvezda). Napad:Lazar Romanić (OFK Beograd), Đorđe Jovanović (Partizan), Igor Zlatanović (Radnik), Stefan Ilić (Teleoptik)

Na EP u Gruziji plasiraće se samo prvoplasirana reprezentacija, a u prethodnoj rundi kvalifikacija naša selekcija je bila domaćin turnira i kao drugoplasirana u grupi (Švedska bila prva) obezbedila je plasman u elit rundu kvalifikacija. Srbija je pobedila Moldaviju (2:0) i Maltu (1:0) a izgubili smo od Švedske (2:3). Srbija je bila prvak Evrope u ovom uzrastu 2013. godine na završnom turniru u Litvaniji a Nemačka, kao domaćin predstojećeg kvalifikacionog turnira, dva puta je bila kontinentalni šampion u omladinskom uzrastu.Titulu prvaka Evrope brani Francuska koja je prošle godine trijumfovala u Nemačkoj.

RASPORED

23.mart Nemačka – Kipar 11,00

SRBIJA – Slovačka 16,00

25.mart Nemačka – SRBIJA 11,00

Kipar – Slovačka 16,00

28.mart Slovačka – Nemačka 17,00

SRBIJA – Kipar 17,00

 


tagovi

Đorđe JovanovićEvropaLazar RomanićMilan ObradovićSrbijaVeljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara