""
""

Oprečna mišljenja u Humskoj: Da li Partizan iz svog naziva treba da izbaci reč - jugoslovensko?

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.10.15. | 15:33

"To stiže od turbo-nacionalista. Ako je to tačno, onda smo svi mi, koji smo pravili decu i stvarali diplome u nekadašnjoj državi anahroni i iste te dipolome bi trebalo da stvaramo u novoj državi", rekao je Vujošević

Novi predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić, poručio je da se protiv crno-belih vodi besomučna kampanja, ali da će svi klubovi iz Humske izdržati udarce sa strane i nastaviti nisku uspeha, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.
"Protiv Partizana se vodi besomučna kampanja, kakvoj u svom životu nisam prisustvovao. Nema dana da nas ne napadaju, a fudbalski klub je, primera radi, letos osvojio titulu prvaka, a košarkaški završio skoro deceniju i po vladavine pod obručima. Naravno da ima problema, ali nema tog čoveka, koji sme da zucne o istim ili slilčnim problemima u drugim klubovima. Naročito kod našeg najvećeg rivala. To što se radi protiv Partizana je sramno, bruka i sramota od onih koji to rade, ali mi ćemo sve napade izdržati", poručio je Vučelić.

Izabrane vesti

On se osvrnuo i na sve glasnije prozivke koje kao potpredsednik fudbalskog kluba trpi od pojedinih bivših asova, pa je delegate skupštine pozvao na jedinstvo.
"Ja neću ovde da vam pričam o krvi, znoju i suzama, ali obećavam da ću čuvati čast i obraz Partizana. Dajte da ne pokazujemo preveliku ljubav prema Partizanu, jer nas ubiše legende koje to rade. Svaki dan se javljaju i ubijaju nas, a ja to tretiram kao nasilje u porodici. Ipak, uveravam vas, biće uspeha velikih i značajnih. Bez obzira na to što nam poslednjih dana i kler prišiva da je đavo ušao u Partizan", poručio je Vučelić i izuzetno emotivno govorio o Dušku Vujoševiću, poručivši da će časno i dostojanstveno služiti Partizanu, baš kao što je to čino i njegov predhodnik.
"Vidim u medijima da se deo klera upliće u kampanju protiv Partizana. Neki sveštenik je rekao da je đavo ušao u Partizan i da je sve to zbog petokrake u grbu. Kao da taj sveštenik poznaje đavola i sa njim ide na more. Petokraka nije samo simbol komunizma, već su pod njom poginuli milioni ljudi. Zato se nadam da će buduće rukovodstvo održati dostojanstvo kluba", nadovezao se Vujošević i dao bezrezervnu podršku novom predsedniku uz nadu da neće pognuti glavu i da neće pristati na, kako on kaže, tretman u kojem se Partizan ponižava.

Jedna od tema kojom su se tokom jednočasovne skupštine bavili i dosadašnji i novi predsednik ticala se eventualne promene imena JSD Partizan. Vujošević je ostao dosledan u stavu da bi sve trebalo da ostane onako kako je bilo od osnovanja 1945. godine.
"Često čujem kako bi trebalo iz imena JSD Partizan, kao anahrono, izbaciti odrednicu - jugoslovensko. To stiže od turbo-nacionalista. Ako je to tačno, onda smo svi mi, koji smo pravili decu i stvarali diplome u nekadašnjoj državi anahroni. Iste te dipolome bi trebalo da stvaramo u novoj državi. Samo da vam kažem, AEK i PAOK su klubovi grčkih iseljenika, prognanih iz Konstantinopolja, pa nikome ne pada na pamet da iz imena izbaci slovo 'k'", poručio je Vujošević.

Nešto kasnije za skupštinskom govornicom Milorad Vučelić je saopštio da ima drugačije mišljenje, ali će u razgovorom sa Vujoševićem videti šta je najbolje za Partizan.
"Ja nikad ne bih izbacivao iz svog naziva nešto što je istorjsko, ali Jugoslavije više nema. Nje se svi odriču, a mi sada živimo u srpskom društvu, koje će nažalost biti sve manje i manje, pa sam želeo i to da istaknem, da ne bi ispalo da sam licemeran", dodao je Vučelić.


tagovi

SD PartizanFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara