""
""

Opet iks, opet 1:1! Sigurno je da ništa nije sigurno u grupi A (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.17. | 22:04

Opet je favorit vodio i opet nije uspeo da izdrži do kraja

Kup afričkih nacija je počeo senzacijom na otvaranju pošto je debitant Gvineja Bisao ostavila domaćina Gabon bez pobede u nadokandi vremena, a večeras je u istoj grupi viđen još jedan  identičan rezultat i još jednom favorit nije izdržao…

Izabrane vesti

Kamerun i Burkina Faso su remizirali - 1:1! Tako sada sva četiri tima u grupi A imeju identičan učinak posle prvog kola što znači da nas čeka dramatičan rasplet jer se očekivalo da Gabon i Kamerun u prvom kolu opravdaju ulogu favorita.

Ako je remi koji je iščupala Gvineje Bisao senzacija, bod koji je Burkina Faso osvojila protiv kamerunskih Lavova se može opisati kao blago iznenađenje.

Kamerunci jesu bili favorit, ali Burkina Faso je daleko od uloge austajdera jer može da iznenadi svakoga. Bez osmorice “dezertera” poput Matipa, Čupa Motinga, Noma…Kamerunci nisu više tako opasna sila.

Novi kapiten i prva zvezda tima Bendžamin Mukanđo je opravdao očekivanja i uradio ono što je bilo do njega, ali ostatak tima ga nije ispratio. Mukanđo je lepim golom iz slobodnog udarca doneo vođstvo Neustrašivim Lavovima u 35. minutu. kamerun je igrao dobro, bio bolji, stvorio više šanse i mogao je prvo poluvreme da reši u svoju korist sa 3:0, a najbolju priliku je prokockao Klinton Nžije.

Kamerunci su surovo kažnjeni za promašaje. Selektor Burkine Faso je povukao ključni potez kada je izveo prvu zvezdu tima Bertrana Traorea koji se nije video na terenu i umesto njega uveo Banua Dijavaru. Upravo je Dijavara u 75. minutu bio najzaslužniji za izjednačenje. Lukavo i snažno je tukao iskosa iz slobodnog udarca, a kamerunski golman Ondoa je reagovao slabo i samo odbio loptu na glavu Bakariju Koneu koji ju je uputio ka golu, a Dajo je bio na pravom mestu i uspeo da pogodi za 1:1.

(FOTO> Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija KamerunaKamerunBenjamin Mukanđo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara