""
""

Operacija Tripleta - 2/3! Juve na Olimpiku pokazao Laciju ko je gazda Čizme (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.15. | 23:18

Posle dve decenije, Stara dama slavi duplu krunu!

Nema Juventusu ravnog u Italiji. Sve što je mogao, Lacio je večeras uradio da uzdrma vladara Čizme, ali nije uspeo. Juventus je na Olimpiku proslavio duplu krunu i pobedom 2:1 posle produžetaka osvojio Kup Italije nakon 20 godina!

Izabrane vesti

Ni dobra forma, ni ogromna podrška sa tribina, ni rano vođstvo nisu Laciju pomogli da izbegne poraz od šampiona. Juve je svet za sebe u Italiji, nema ekipe koja može da mu parira. Lacio je večeras uspeo da pruži dostojan otpor, ali to je maksimalan učinak italijanskih klubova kada je preko puta Juventus.

Prinudni kapiten Stefan Radu je sjajnim udarcem glavom u četvrtom minutu posle još lepšeg centaršuta Kandreve poslao neodbranjiv hitac u mrežu Storarija i zapalio Olimpiko. Zamirisalo je na 2009. kada je Zarate u četvrtom minutu pogodio u finalu i poveo Nebeskoplave ka trofeju. 

Ali, Juventusov odgovor je bio ekspresan i surov. Pogba je u 11. minutu posle prekida idealno glavom spustio na peterac, a na pravom je bio Đorđo Kjelini koji je doneo izjednačenje. U nastavku su se smenjivale prilike i poluprilike pred oba gola, ali kako je meč odmicao tako su oba kluba igrala opreznije čekajući grešku protivnika. Najbolje šanse za Lacio je propustio Filip Đorđević u 84. minutu i na početku prvog produžetka. Kazna je stigla ubrzo...

Juventusov zlatni džoker Alesandro Matri je još jednom opravdao poverenje Maksa Alegrija koji ga je trenirao u Kaljariju i Milanu. Sjajno se snašao u kaznenom prostoru Lacija i matirao Berišu.

Posle dve decenije, Juve slavi duplu krunu! Završene su dve trećine operacije Tripleta, ostala je još ona najteža prepreka - Barselona u finalu Lige šampiona! Lacio nije uspeo da sedmi put u istoriju osvoji kup Italije i ostaje mu da u naredna dva prvenstvena kola pokuša da izbori plasman u Ligu šampiona protiv direktnih rivala Rome i Napolija.

(FOTO: Action images)


tagovi

Stefan RaduSerija ALacioKup ItalijeJuventusItalijaEvropaĐorđo KjeliniAlesandro Matri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara