"Marko Rus"
"Marko Rus"

Ono kada ti fudbal znači više od života - na doping testu saznao da ima tumor, a lečenje počinje tek kada klub izbori opstanak

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.16. | 11:25

Trener Ajntrahta Niko Kovač ostao bez teksta posle odluke kapitena Marka Rusa

Marko Rus

Fudbalsku Nemačku rano jutros potresla je tužna vest - kapitenu Ajntrahta iz Frankfurta Marku Rusu otkriven je tumor tokom rutinske doping kontrole nakon utakmice. 

Izabrane vesti

Naime, rezultati pregleda pokazali su povišen nivo određenih hormona u krvi, ali lekari nisu posumnjali da se radi o korišćenju nedozvoljenih supstanci, već da je u pitanju bolest. Dodatni pregledi pokazali su tužnu istinu - vođi tima hrvatskog trenera Nika Kovača konstantovan je tumor, ali dosad nije otkriveno gde je tačno lociran.

U zvaničnom saopštenju kluba ističe se da je Rusu pronađeno strano telo i da će morati da krene na lečenje kako bi se ove strašne boljke rešio. Međutim, da život zaista piše romane govori i to da je Rus odbio da započne lečenje sada, već da će to učiniti onog trenutka kada Ajntraht zvanično završi sezonu. Pred klubom je tesna borba za opstanak u Bundesligi, pošto će odigrati dvomeč u plej-ofu sa Nirnbergom, kao trećeplasiranim timom Cvajte. 

Rus je čelnicima kluba i treneru Kovaču rekao da prvo želi da obezbedi svom timu ostanak u najjačoj nemačkoj ligi, kako bi mirne glave mogao da se posveti borbi sa opakom boljkom.
"Rus je rekao i lekarima da želi da igra i da se oseća sposobnim da bude na terenu. Oni su njegovu odluku potvrdili", stoji u saopštenju na sajtu Ajntrahta.

Prvi čovek tima iz Frankfurta Heribert Bruhagen otkrio je da je ceo tim izuzetno koncentrisan da ostvari veliki uspeh i da će vođa sastava biti upravo Marko Rus.

Marko Rus je inače dete Ajntrahta i celu svoju karijeru posvetio je klubu, ali je u periodu od 2011. do 2013. branio boje Volfzburga.

Ajntraht će prvi meč plej-ofa sa Nirnbergom odigrati na svom terenu večeras od 20.30, a kvote za ovaj meč pogledajte OVDE.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaMarko RusEvropaAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara